ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koutentakis-Piraiws_bank-Πειραιώς
Ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

B. Κουτεντάκης: Υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη στις τράπεζες

Όπως τόνισε ο Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός που πραγματοποιείται δημιουργεί ανάγκες για στελέχη που θα μπορούν να αντιληφθούν τις ανάγκες του πελάτη και να βρίσκουν λύσεις.

Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολύπλοκους κλάδους, όπως είναι ο τραπεζικός, δημιουργούν την ανάγκη για στελέχη που έχουν εξελιγμένη αντίληψη για τις ανάγκες του πελάτη και παράλληλα για την εύρεση της λύσης που χρειάζεται, τόνισε ο Βασίλης Κουτεντάκης, ανώτερος γενικός διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, στην εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΕΜΠ για τη ζήτηση ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτεντάκης, οι απαραίτητες δεξιότητες για τα τραπεζικά στελέχη στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που λαμβάνει χώρα στον κλάδο, δεν εξαντλούνται στις παραδοσιακές γλώσσες προγραμματισμού, αλλά εκτείνονται στην κατανόηση του επιχειρηματικού πεδίου (domain expertise), καθώς και σε πιο συνθέτες τεχνολογίες και μεθόδους, όπως το data science, γνώσεις δηλαδή που βοηθούν και στην έρευνα της ανάγκης, όχι μόνο στην εύρεση της λύσης.

Σημειώνεται ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα την τελευταία διετία βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού του, έχοντας επενδύσει σημαντικά κεφάλαια με στόχο την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την είσοδο των νέων τεχνολογιών και στον τραπεζικό τομέα. Ήδη οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό μέρος της μετάβασης αυτής, γεγονός που διευκολύνει τους συναλλασσόμενους στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος (Πειραιώς): Ευκαιρίες για βιώσιμες επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής Corporate & Investment Banking της τράπεζας υπογράμμισε ότι το περιβάλλον αναμένεται ευνοϊκό τα επόμενα χρόνια καθώς η Ελλάδα συνδυάζει ισχυρό τραπεζικό σύστημα και πολιτική σταθερότητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Χωρίς προηγούμενο η επιτυχία του placement της Τρ. Πειραιώς

Ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τονίζει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει αλλάξει σελίδα και όχι μόνο έχει επιστρέψει στην κανονικότητα αλλά αναπτύσσεται με δυναμικό ρυθμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Μαργαρίτης: Πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα μέσω της καινοτομίας

Όπως ανέφερε ο Group Chief Operating Officer της Τρ. Πειραιώς, αναδεικνύεται η διασύνδεσης του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης για νέες τεχνολογίες.
Koutentakis-Piraiws_bank-Πειραιώς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κουτεντάκης: Καίριος ο ρόλος των τραπεζών στην ανάπτυξη της οικονομίας

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Βanking της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες, έχουν εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους, με υψηλούς δείκτες ρευστότητας, και ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μαυρογιάννης: Οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζών

Ο Group Chief Operating Officer της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε ότι ο μετασχηματισμός ενός τραπεζικού οργανισμού προϋποθέτει την υλοποίηση εκατοντάδων έργων που πρέπει να εναρμονίζονται με τους στόχους μείωσης του λειτουργικού κόστους.