ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koutentakis-Piraiws_bank-Πειραιώς
Ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

B. Κουτεντάκης: Υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη στις τράπεζες

Όπως τόνισε ο Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός που πραγματοποιείται δημιουργεί ανάγκες για στελέχη που θα μπορούν να αντιληφθούν τις ανάγκες του πελάτη και να βρίσκουν λύσεις.

Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολύπλοκους κλάδους, όπως είναι ο τραπεζικός, δημιουργούν την ανάγκη για στελέχη που έχουν εξελιγμένη αντίληψη για τις ανάγκες του πελάτη και παράλληλα για την εύρεση της λύσης που χρειάζεται, τόνισε ο Βασίλης Κουτεντάκης, ανώτερος γενικός διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, στην εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΕΜΠ για τη ζήτηση ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτεντάκης, οι απαραίτητες δεξιότητες για τα τραπεζικά στελέχη στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που λαμβάνει χώρα στον κλάδο, δεν εξαντλούνται στις παραδοσιακές γλώσσες προγραμματισμού, αλλά εκτείνονται στην κατανόηση του επιχειρηματικού πεδίου (domain expertise), καθώς και σε πιο συνθέτες τεχνολογίες και μεθόδους, όπως το data science, γνώσεις δηλαδή που βοηθούν και στην έρευνα της ανάγκης, όχι μόνο στην εύρεση της λύσης.

Σημειώνεται ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα την τελευταία διετία βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού του, έχοντας επενδύσει σημαντικά κεφάλαια με στόχο την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την είσοδο των νέων τεχνολογιών και στον τραπεζικό τομέα. Ήδη οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό μέρος της μετάβασης αυτής, γεγονός που διευκολύνει τους συναλλασσόμενους στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Στόχος η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ο αγροδιατροφικός τομέας καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ως σημαντικός πυλώνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα

O Ηρακλής Μπαμπλέκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να είναι τα αμοιβαία κεφάλαια απλά και διαφανή ως προς τα χαρακτηριστικά τους και τις χρεώσεις τους.
Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραμματικός (Πειραιώς): Μικρή ζημία στις συναλλαγές από τις ψηφιακές απάτες

Ο Γενικός Διευθυντής Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Γραμματικός σημείωσε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός τρέχει με γοργό ρυθμό και έχει δημιουργηθεί ένας διαφορετικός καταναλωτής.
Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Οι στρατηγικές αντιμετώπισης της κρίσης από τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Αν. Κατραούρας, Γενικό Διευθυντή, Head of Commercial Banking, της Τρ. Πειραιώς, η παρούσα συγκυρία, εμπεριέχει πολλές προκλήσεις και ταυτόχρονα, δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορμάς: Κρίσιμη η διαχείριση ακινήτων που συνδέονται με κόκκινα δάνεια

Ο Executive General Manager και Ηead Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επηρεάσει αρνητικά τις τιμές, περιορίζοντας και το ενδεχόμενο δημιουργίας «φούσκας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρόκληση της ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, ποια τα οφέλη

O Γενικός Διευθυντής Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Γραμματικός ανέφερε επίσης ότι ο περιορισμός του δικτύου φυσικών καταστημάτων αντανακλά και τα νέα συναλλακτικά ήθη των πελατών. Πώς να προστατευτείτε από το phising.