ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ

Εργαλειοθήκη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και επενδύσεων

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής δίνεται η δυνατότητα διαύλων και πραγματικής επιχειρηματικής συνεργασίας σε πολλές χώρες και σήμερα επωφελούνται επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανοίξει νέες προοπτικές.

Την εργαλειοθήκη εξωστρέφειας που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Εξωτερικών παρουσίασε χθες ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, κατά την επίσκεψή του σε επιχειρήσεις-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ).

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΒΕΠ, Γιώργου Παπαμανώλη-Ντόζα, με τη συμμετοχή, επίσης, του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα και του βουλευτή Α' Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μελά.

Ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις νέες υπηρεσίες που διευκολύνουν και εξασφαλίζουν τις εξαγωγές και προσφέρονται από την νέα Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων, Export Credit Greece. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο γγ ΔΟΣΕ δήλωσε: «Στηρίζουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, καλούς μισθούς και βάζει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

«Mε την πολυεπίπεδη δουλειά της Enterprise Greece, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, άνοιξαν δρόμοι στην ελληνική επιχειρηματικότητα που δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα διαύλων και πραγματικής επιχειρηματικής συνεργασίας σε πολλές χώρες και σήμερα επωφελούνται επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανοίξει νέες προοπτικές. Στόχος για την Enterprise Greece είναι το Εθνικό Μητρώο Εξαγωγέων. Υπάρχει ήδη συμφωνία με την Ένωση Περιφερειών για τη δημιουργία ενός Γραφείου Εξωστρέφειας σε κάθε περιφέρεια με την ευθύνη της λειτουργίας στα επιμελητήρια, ώστε το αγαθό της εξωστρέφειας να φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Σμυρλής.

Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκε ο γγ ΔΟΣΕ δραστηριοποιούνται στους τομείς του μηχανολογικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού, της τεχνολογίας, της οινοποιίας και της οξοποιίας και έχουν -κυρίως- εξαγωγική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα το 61ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε από την Enterprise Greece, με τον επικεφαλής της να τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι πιο έτοιμη από ποτέ να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως προς την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αφρική».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Πρόκειται για δύο εκθεσιακά events, με την πρώτη να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως και τη δεύτερη, να θεωρείται η πιο σημαντική διεθνής, εμπορική έκθεση, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευμάτων

Στόχος του προγράμματος της Enterprise είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων  αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΞ μεταξύ Enterprise Greece και ΟΑΕΠ

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σμυρλής ανέλυσε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο εποπτευόμενων φορέων, η οποία έχει ως απώτερο στόχο την στήριξη των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων.