ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δύο επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν προσφορά για τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ

Πρόκειται για την ιρλανδική Commodity & Mining Insight Ireland Ltd και την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την AD Holdings AG. Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει ο ειδικός διαχειριστής.

Δύο εταιρικά σχήματα έχουν καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά στη διαγωνιστικη διαδικασία της Ειδικής Εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ. 

Πρόκειται για την ιρλανδική CΜΙ Ireland Ltd και την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την AD Holdings AG. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός διαχειριστής την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει για την αξιολόγηση των προσφορών και να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Όπως σημειώνουν πηγές του για την επιτυχία του διαγωνισμού καθοριστική ήταν η συμβολή της πολιτείας με την στενή συνεργασία των Υπ. Οικονομικών, Υπ. Ανάπτυξης και Υπ. Εργασίας. 

Αναφορικά με τους ενδιαφερόμενους σημειώνεται ότι η Commodity and Mining Insight Ireland Limited είναι εταιρεία παροχής συμβουλών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των μετάλλων και των ορυκτών και μπορεί να συμμετέχει για λογαριασμό ξένου μεγάλου παίκτη.

Από την πλευρά της η AD Holdings έχει έδρα το Λιχτενστάιν. Πρόκειται για εταιρεία συμμετοχών, ενώ εμφανίζεται μεταξύ άλλων ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ένας Έλληνας. Πρόκειται για τον κ. Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος είναι γιος του παλιού διοικητικού στελέχους της ΛΑΡΚΟ την περίοδο 1995-2004, κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη. 

Σημειώνεται ότι με πρόσφατη δικαστική απόφαση απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατά των απολύσεών τους. Σύμφωνα με τον νόμο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απολυθούν πριν πωληθεί η εταιρεία, καθώς εντάσσονται στο παθητικό της επιχείρησης, ενώ ο διαγωνισμός πώλησης αφορά το ενεργητικό της βιομηχανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Οι υποψήφιοι για λιμάνια, αποθήκη αερίου και ΛΑΡΚΟ

Ποια επενδυτικά σχήματα περνάνε στην επόμενη φάση στους τέσσερις μεγάλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, τη ΛΑΡΚΟ και την εγκατάσταση υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το νέο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Αθηνών

Το έργο αφορά στην μελέτη, ανέγερση, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 
Politis, taiped
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου στην Καβάλα από το ΤΑΙΠΕΔ

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρεμμάτων με την τελική προσφορά που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ να ανέρχεται στα 18,5 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αλεξανδρούπολη ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Α

Στο λιμάνι της πόλης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ο.Λ.Α. Α.Ε. μετά την απόφαση να προχωρήσει στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβαθμίζονται οι υποδομές και ο ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο να είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες και σε αυτό ενσωματώνονται οι ανάγκες από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.