ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
Πηγή: Shutterstock

Πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB για τους εξαγωγείς Β. Ελλάδος

Οι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και θα υπάρξει διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα για περισσότερη εξωστρέφεια και άντληση επενδυτικών κεφαλαίων.

Μνημόνιο Συνεργασίας, που δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να έχουν πρόσβαση σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπέγραψαν η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) Αθηνά Χατζηπέτρου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων -ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των εταιρειών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας, υπογράφηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΒΕ.

Οι δύο οργανισμοί, όπως τονίζεται, θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο συμπράξεων στο πλαίσιο ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και της περαιτέρω αύξησης των εξαγωγών, όπως για παράδειγμα μέσω της διαμόρφωσης και προώθησης χρηματοδοτικών εργαλείων για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Από την πλευρά της HDB, θα δοθεί πρόσβαση στην πλατφόρμα δικτύωσης «InnoAgora» στα μέλη του ΣΕΒΕ, με στόχο τη διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και την εύρεση εμπορικών εταίρων.

«Η επίτευξη του εξαγωγικού εγχειρήματος είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, που απαιτεί σωστή προετοιμασία, επιμονή και υπομονή επιτείνοντας την ανάγκη χρηματοδότησης», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, προσθέτοντας, «με τον ΣΕΒΕ συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, ως συμπληρωματικοί φορείς και να αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».

«Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πιστοποιούμε την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στην ενίσχυση-χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων, μεγάλων, ώστε να διευρύνουν την εξωστρεφή παρουσία τους, η οποία είναι τόσο απαραίτητη τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αλλά και την εθνική οικονομίας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί γρήγορα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φθηνά δάνεια 2,7 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΒΕΠ και ΕΑΤ συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, στους στόχους του οποίου εμπεριέχεται και η διερεύνηση των αναγκών και των χρηματοδοτικών κενών των επιχειρήσεων, με έμφαση σε αυτές που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των σχημάτων που θέλουν να μπουν στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικό πρόγραμμα με ελληνική συμμετοχή χρηματοδοτεί deep tech startups

Ένα από τα πρώτα προγράμματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας στον χώρο του deep tech θα ανοίξει τον πρώτο κύκλο χρηματοδοτήσεων που στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτομίας με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.