ΓΔ: 816.68 -0.30% Τζίρος: 45.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΡΑΕ: Προτεραιότητες η ασφάλεια εφοδιασμού και η προστασία καταναλωτών

O πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που βιώνει η Ευρώπη από την ενεργειακής κρίση, καθώς διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής.

«Για το 2022/23, εκτός από τα θέματα ασφάλειας του εφοδιασμού που βρίσκονται στο προσκήνιο αυτόν τον χειμώνα, στις προτεραιότητες μας είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και η περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας σε ομιλία του κατά την απονομή του βραβείου «ΗΑΕΕ Annual Award for long-standing contribution towards a decarbonized, liberalized and competitive Greek energy sector» από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας στο πλαίσιο της 17ης Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Διάσκεψης.

Ο κ. Δαγούμας τόνισε ακόμη:

«Το θέμα του φετινού συνεδρίου αντικατοπτρίζει την αγωνία όλων μας για το τι μέλλει γενέσθαι και, ειδικότερα, την αγωνία όσων ασχολούμαστε με τον τομέα της ενέργειας ως καθηγητές, ως ρυθμιστές, ως εμπειρογνώμονες και ως ενδιαφερόμενοι φορείς, να βρούμε απαντήσεις και λύσεις σε μία εποχή πρωτοφανών προκλήσεων για την ενέργεια. Στην Ευρώπη, η οποία βιώνει ασύμμετρα τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, προσπαθώντας να εξισορροπήσει τη βραχυπρόθεσμη ασφάλεια εφοδιασμού και τις αυξημένες ενεργειακές τιμές με τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή μετάβαση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΗ Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, άγονος ο διαγωνισμός της ΡΑΕ

Καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ. Στον πάροχο με το μεγαλύτερο μερίδιο πελατών περνάει η υπηρεσία Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση ΥΠΕΝ στη ΡΑΕ: Δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την ανεξαρτησία της

Τι απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην έντονη κριτική του προέδρου της ΡΑΕ Αθ. Δαγούμα. Τι λέει για την κατάργηση των αποφάσεων της ΡΑΕ που αφορούν στην πιστοποίηση των εταιρειών διανομής αερίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΕ: Ποια τα οφέλη από τη σύζευξη της αγοράς ηλεκτρισμού στη ΝΑ Ευρώπη

Την ειδική συνάντηση διοργάνωσε η αμερικανική Εθνική Ένωση Επιτρόπων Ρυθμιστικών Υπηρεσιών (NARUC), με κορυφαία στελέχη των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας να αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.