ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hdb
Φώτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΑΒA τον Νοέμβριο

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο αντιπρόεδρος της επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ουάσιγκτον, ως δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους στη Β. Αμερική μετά το Τορόντο, για συμμετοχή τους στο Toronto Economic Forum.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και εκπροσώπων της ΑΒΑ / American Bankers Association (www.aba.com) προγραμματίζεται εντός του Νοεμβρίου μετά τις πρόσφατες συναντήσεις των εκπροσώπων της ΕΑΤ στην Ουάσιγκτον. Αυτό γνωστοποιείται με ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον. Όπως αναφέρεται, αναλυτικά, στο σχετικό έγγραφο:

«Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, και ο αντιπρόεδρος, Παντελής Τζωρτζάκης, επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ουάσιγκτον, ως δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους στη Β. Αμερική μετά το Τορόντο, για συμμετοχή τους στο Toronto Economic Forum. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προβολή της δραστηριότητας της ΕΑΤ στις ΗΠΑ, προς τους ομολόγους εκπροσώπους ομοειδών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για εξέταση πεδίων πιθανής μελλοντικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων διευθέτησε για τους εκπροσώπους της ΕΑΤ τις ακόλουθες τέσσερις συναντήσεις.

- EXIM / Export-Import Bank (https://www.exim.gov/), επίσημος χρηματοδοτικός φορέας της α/ κυβέρνησης με αντικείμενο τη χρηματοδότηση της εξαγωγικής δραστηριότητας α/ επιχειρήσεων στην αλλοδαπή (αρμοδιότητες αντίστοιχες με τον ΟΑΕΠ / Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων).

- DFC / Development Finance Corporation (www.dfc.gov), αναπτυξιακός χρηματοδοτικός φορέας των ΗΠΑ, ο οποίος χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα παγκοσμίως, σε τομείς ενέργειας, υγείας, κρίσιμων υποδομών, και τεχνολογίας, κυρίως σε χώρες χαμηλού/μεσαίου εισοδήματος αλλά και αλλού με έμφαση σε ενεργειακά έργα και υποδομές (με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δραστηριοποίησης και στη χώρα μας).

- IADB / Inter-American Development Bank (https://www.iadb.org/en), αναπτυξιακή τράπεζα για χρηματοδότηση δράσεων/έργων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

   - SBA / Small Business Administration, (https://www.sba.gov/), κρατικός οργανισμός ενίσχυσης της δραστηριότητας των α/ ΜΜΕπιχ.

Οι παραπάνω συναντήσεις επιβεβαιώνουν την εξαιρετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στο αμερικανικό επιχειρηματικό ακροατήριο, όπως αποδεικνύεται από το υψηλό επίπεδο των συνομιλητών μας (πρόεδρος EXIM Bank, COO και CDΟ του DFC, αναπληρωτής διοικητής SBA), ενώ, σε όλες, ανεξαιρέτως, τις συναντήσεις υπήρξε ειλικρινές ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι, εν συνεχεία των αρχικών διευθετήσεων του Γραφείου ΟΕΥ, πέραν των παραπάνω συναντήσεων προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΕΑΤ και εκπροσώπων της εθνικής ένωσης τραπεζών ΑΒΑ / American Bankers Association (www.aba.com), τον προσεχή Νοέμβριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΟΕΕ

Μετά τη συνάντηση, αποφασίστηκε οι πρώτες κοινές εκδηλώσεις και δράσεις των δύο φορέων να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο από τη Βόρειο Ελλάδα, με την ευκαιρία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μασκ δωρίζει «μεγάλο ποσό» σε οργάνωση που εργάζεται για να εκλεγεί ο Τραμπ

O Nτοναλντ Τραμπ, που αναμένεται να αναγορευθεί και τυπικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου την επόμενη εβδομάδα στο Μιλγουόκι, συναντήθηκε με τον κ. Μασκ και άλλους δισεκατομμυριούχους τον Μάρτιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακυρίλλου (HDB): Στόχος η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η κα. Παπακυρίλλου σημείωσε ότι το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) συνολικού προϋπολογισμού 2,2, δισ. ευρώ παρέχει δυνατότητα συγχρηματοδότησης κεφαλαίου και επιδότηση επιτοκίου.