ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hdb
Φώτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΑΒA τον Νοέμβριο

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο αντιπρόεδρος της επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ουάσιγκτον, ως δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους στη Β. Αμερική μετά το Τορόντο, για συμμετοχή τους στο Toronto Economic Forum.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και εκπροσώπων της ΑΒΑ / American Bankers Association (www.aba.com) προγραμματίζεται εντός του Νοεμβρίου μετά τις πρόσφατες συναντήσεις των εκπροσώπων της ΕΑΤ στην Ουάσιγκτον. Αυτό γνωστοποιείται με ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον. Όπως αναφέρεται, αναλυτικά, στο σχετικό έγγραφο:

«Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, και ο αντιπρόεδρος, Παντελής Τζωρτζάκης, επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ουάσιγκτον, ως δεύτερο σταθμό της επίσκεψης τους στη Β. Αμερική μετά το Τορόντο, για συμμετοχή τους στο Toronto Economic Forum. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προβολή της δραστηριότητας της ΕΑΤ στις ΗΠΑ, προς τους ομολόγους εκπροσώπους ομοειδών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για εξέταση πεδίων πιθανής μελλοντικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων διευθέτησε για τους εκπροσώπους της ΕΑΤ τις ακόλουθες τέσσερις συναντήσεις.

- EXIM / Export-Import Bank (https://www.exim.gov/), επίσημος χρηματοδοτικός φορέας της α/ κυβέρνησης με αντικείμενο τη χρηματοδότηση της εξαγωγικής δραστηριότητας α/ επιχειρήσεων στην αλλοδαπή (αρμοδιότητες αντίστοιχες με τον ΟΑΕΠ / Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων).

- DFC / Development Finance Corporation (www.dfc.gov), αναπτυξιακός χρηματοδοτικός φορέας των ΗΠΑ, ο οποίος χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα παγκοσμίως, σε τομείς ενέργειας, υγείας, κρίσιμων υποδομών, και τεχνολογίας, κυρίως σε χώρες χαμηλού/μεσαίου εισοδήματος αλλά και αλλού με έμφαση σε ενεργειακά έργα και υποδομές (με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δραστηριοποίησης και στη χώρα μας).

- IADB / Inter-American Development Bank (https://www.iadb.org/en), αναπτυξιακή τράπεζα για χρηματοδότηση δράσεων/έργων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

   - SBA / Small Business Administration, (https://www.sba.gov/), κρατικός οργανισμός ενίσχυσης της δραστηριότητας των α/ ΜΜΕπιχ.

Οι παραπάνω συναντήσεις επιβεβαιώνουν την εξαιρετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στο αμερικανικό επιχειρηματικό ακροατήριο, όπως αποδεικνύεται από το υψηλό επίπεδο των συνομιλητών μας (πρόεδρος EXIM Bank, COO και CDΟ του DFC, αναπληρωτής διοικητής SBA), ενώ, σε όλες, ανεξαιρέτως, τις συναντήσεις υπήρξε ειλικρινές ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι, εν συνεχεία των αρχικών διευθετήσεων του Γραφείου ΟΕΥ, πέραν των παραπάνω συναντήσεων προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΕΑΤ και εκπροσώπων της εθνικής ένωσης τραπεζών ΑΒΑ / American Bankers Association (www.aba.com), τον προσεχή Νοέμβριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν ανησυχεί η ΕΚΤ για την SVB, ασφαλείς οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Πηγές της ΕΚΤ επισημαίνουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση επίπτωση στις τράπεζες της ευρωζώνης από την κατάρρευση της SVB ωστόσο προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, αν ο αντίκτυπος στις ΗΠΑ επεκταθεί σε μεγαλύτερες τράπεζες.
proionta, trofima, ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές ευκαιρίες για τα ελληνικά τρόφιμα στην αμερικάνικη αγορά

Από τις συνολικές εξαγωγές στις ΗΠΑ που ανήλθαν σε 2,28 δισ. δολάρια, τα αγροδιατροφικά προϊόντα υπολογίζονται σε 500 εκατ. δολ. με τον κλάδο να είναι ισχυρός στην Αμερική εστιάζοντας στην καινοτομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Ανεβαίνει στο 2,9% ο πήχης για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023

Παρά τις κρίσεις, η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη της προσδοκώμενης τη φετινή χρονιά ωστόσο αναμένεται να είναι δύσκολη και να υπάρξει επιβράδυνση της απασχόλησης. Μόνο η Βρετανία δεν θα αποφύγει την ύφεση καθώς το ΑΕΠ της θα συρρικνωθεί κατά 0,6%