Φώτο: Αν. Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης

Επενδύει 37,07 εκατ. ευρώ σε έργα ύδρευσης η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Το ποσό των 37,07 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υλοποίηση 20 σημαντικών έργων ύδρευσης σε συνολικά 12 δήμους και στις πέντε περιφερειακές ενότητες (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου).

Το ποσό των 37,07 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του επιχειρησιακού προγράμματός της, για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης 20 σημαντικών έργων ύδρευσης σε συνολικά 12 δήμους και στις πέντε περιφερειακές ενότητες (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου), σύμφωνα με τους φακέλους που είχαν υποβάλει οι κατά τόπους Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, το πέρας της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων και την οριστικοποίηση του πίνακα κατάταξης των εγκεκριμένων έργων, που διήρκησαν αρκετούς μήνες, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε τη χρηματοδότηση των έργων, που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών όπου θα υλοποιηθούν, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό και -το βασικότερο- εξασφαλίζοντας επάρκεια νερού σε αυτές τις περιοχές.

Τα έργα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση μέρους ή την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης λόγω παλαιότητας, την κατασκευή νέων τροφοδοτικών αγωγών, την κατασκευή νέων δεξαμενών, όπως επίσης και την κατασκευή υποδομών για την καλύτερη λειτουργία των δικτύων με στόχο τον έλεγχο των διαρροών.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα το ύψος της χρηματοδότησης ανά δήμο είναι ως εξής:

-Δήμος Ορεστιάδας: 4.167.931 ευρώ

-Δήμος Σουφλίου: 592.645 ευρώ

-Δήμος Αλεξανδρούπολης: 1.937.376 ευρώ

-Δήμος Σαμοθράκης: 542.699 ευρώ

-Δήμος Κομοτηνής: 7.415.898 ευρώ

-Δήμος Ξάνθης: 1.742.818 ευρώ

-Δήμος Μύκης: 1.957.384 ευρώ

-Δήμος Τοπείρου: 3.552.500 ευρώ

-Δήμος Καβάλας: 4.386.438 ευρώ

-Δήμος Θάσου: 5.366.811 ευρώ

-Δήμος Παγγαίου: 1.729.705 ευρώ

-Δήμος Δοξάτου: 3.680.767 ευρώ

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε στην Ορεστιάδα, όπου η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια νέας μονάδας επεξεργασίας νερού για οικισμούς του δήμου, καθώς και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πύργου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων.

perifereia anatolikis makedonias kai thrakis
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου στο Ελληνικό

Θα έχει έκταση η οποία θα φθάσει στα 75.000 τμ, ενώ εντός των ορίων του βρίσκονται τα 3 υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, τα οποία έχουν κηρυχτεί Νεότερα Μνημεία.