ΓΔ: 1414.51 0.09% Τζίρος: 65.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
Φωτο: Stringer / SOOC

Αύριο στην Αθήνα η πρώτη Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια

Κεντρική επιδίωξη της συνάντησης είναι η από κοινού αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών που μετέχουν σε αυτή.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, διοργανώνεται η 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα (1st Athens Ministerial Energy Dialogue) αύριο, 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κεντρική επιδίωξη της συνάντησης είναι η από κοινού αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών που μετέχουν σε αυτή. Οι υπουργοί θα συζητήσουν νέες προοπτικές για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού αλλά και τρόπους διεύρυνσης των κοινών πολιτικών τους στον ενεργειακό τομέα.

Στο υπουργικό στρογγυλό τραπέζι θα συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Σκρέκα, ο υπουργός Πράσινης Μετάβασης της Ιταλίας, Τζιλμπέρτο Πιτσέτο Φρατίν (μέσω τηλεδιάσκεψης), η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ροσέν Ιριστόφ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Βίργκιλ Ντάνιελ Ποπέσκου και η υπουργός Οικονομικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Αρτάνε Ριζβανόλι.

Παράλληλα, στην 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μανούσο Μανουσάκη, τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνο Ξιφαρά, τον διευθυντή του Γραφείου Ελλάδας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), Ιωάννη Μαρή και την επενδυτική λειτουργό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Δέσποινα Τωμαδάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Μανουσάκης: H ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης–Αττικής έτοιμη το 2025

Η πρόοδος του έργου που υλοποιεί η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection» διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο, στελέχη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Ηλεκτρικός χώρος 2 GW για αγορά ΥΑΠ στην Ελλάδα

Τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα είναι κρίσιμα για την επίτευξη ενός κεντρικού στόχου της ενεργειακής πολιτικής, που είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε εξαγωγέα καθαρής ενέργειας, από εισαγωγέα ορυκτών καυσίμων που ήταν ιστορικά, σημείωσε ο κ. Μανουσάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας με Ιταλία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης συναντήθηκε με την Ιταλίδα ομόλογό του όπου και επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να τριπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Η μεσογειακή λεκάνη να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με ενέργεια

Αναφερόμενος στα οφέλη των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Μεσογείου, υπογράμμισε ότι είναι μεταξύ άλλων υποδομές που μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό των πολιτικών εντάσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού των εμπλεκόμενων χωρών.