ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pindos
Οι εγκαταστάσεις της Πίνδος.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ΠΙΝΔΟΣ

Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με αυτούς έχουν οριστεί οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους.

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και o Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ. Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με αυτούς έχουν οριστεί οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη από κοινού καινοτόμων προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους, αποτελούν ενδεικτικά κάποιους από τους πρωταρχικούς στόχους του μνημονίου, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τη βιομηχανία.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Ανδρέα Δημητρίου και τον πρόεδρο της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale, στις 29 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη των Ιωαννίνων, παρουσία του εποπτικού και διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και μελών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μεταξύ των οποίων ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο Farm Manager, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Λίλα Ζήζουλα.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αυτή και τη δυνατότητα να δουλέψουν από κοινού με την ΠΙΝΔΟΣ στην εκπαίδευση και την έρευνα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς μέσω της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Δημητρίου Ανδρέας, κατά την υπογραφή τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την ΠΙΝΔΟΣ το μνημόνιο αυτό και αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές που διασφαλίζονται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το Ταμείο Ανάκαμψης 25,19 εκατ. για το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας για την Έρευνα Αναδυόμενων και Επαναδυόμενων Παθογόνων, πρόκειται να ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται πρόστιμα για όσους πούλησαν πολύ ακριβά αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να ελέγξουν όσους θέλησαν να βγουν κερδισμένοι από την κακοκαιρία αισχροκερδώντας εις βάρος των συμπολιτών τους.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησε στο 27% τον Ιανουάριο η αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία

Όπως καταγράφει το ΚΕΠΕ δεν υπερισχύουν οι αρνητικές επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις και την απορρέουσα αβεβαιότητα που συνδέονται με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» Κομισιόν για αποζημιώσεις 1,3 δισ. σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις

Το ελληνικό πρόγραμμα θα καλύψει μέρος της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω του αντικτύπου των τιμών του άνθρακα στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα προκύψει την περίοδο 2021-2030.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία στην Αλβανία για τη λειτουργία του Δημοσίου

Το πρόγραμμα «Young Cells», απευθύνεται σε νέους υπαλλήλους με εμπειρία από 3 έως 8 χρόνια στον δημόσιο τομέα και έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επαγγελματικής, αποτελεσματικής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης στην Αλβανία.