ΓΔ: 1041.84 0.85% Τζίρος: 91.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ

Ι. Σμυρλής: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece, τόνισε πως στο επίκεντρο είναι η χωρική και χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας και η αύξηση της μέσης ταξιδιωτικής δαπάνης και της διάρκειας διαμονής.

Τον στόχο της κυβέρνησης να καταστεί η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού, να βελτιώσει την εικόνα της και να αναβαθμίσει περαιτέρω το brand Ελλάδα ανέδειξε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο συνέδριο «Ελληνικός τουρισμός μία εθνική υπόθεση. Δυνατότητες και προοπτικές», που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Σμυρλής, μιλώντας στην ενότητα «Βιώσιμες Υποδομές στον Τουρισμό», ανέφερε ότι «οι στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού έρχονται να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν και να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα με οφέλη για την ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία που έχουν για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη η αναβάθμιση και η καταλληλότητα των υποδομών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, το δίκτυο τουριστικών λιμένων, οι επεκτάσεις του οδικού δικτύου, καθώς και έργα διασύνδεσης αεροδρομίων με λιμένες και μετρό. Αλλά και έργα κοινής ωφέλειας για επαρκή ύδρευση, για διαχείριση αποβλήτων, για την αναμόρφωση και προστασία παραλιακών μετώπων και για βελτιώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά αξιοθέατα.

«Μας ενδιαφέρει η χωρική και χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας, η αύξηση της μέσης ταξιδιωτικής δαπάνης και της διάρκειας διαμονής, καθώς και η ενίσχυση της διείσδυσης της χώρας στις υφιστάμενες αγορές αλλά και το άνοιγμά της σε νέες», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε τη σημασία του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου περί στρατηγικών επενδύσεων στην αξιοποίηση ξενοδοχειακών ακινήτων σε λιγότερο γνωστές περιοχές, όπως η Πρέβεζα. Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε τον διττό ρόλο της Enterprise Greece στην προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην Ελλάδα και της στοχευμένης στήριξης προς τους ενδιαφερόμενους για υλοποίηση των επενδύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Αθήνα, νέες πτήσεις και νέες επενδύσεις

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις απευθείας πτήσεις της προηγούμενης σεζόν από τις ΗΠΑ που σταμάτησαν μόλις πριν λίγες ημέρες, ενώ της επόμενης θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου, κάτι που αποδεικνύει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελκυστικός προορισμός επενδύσεων σε ενέργεια και υποδομές η Ελλάδα

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Ιωάννης Βράιλας τόνισε ότι η χώρα συμμετέχει ενεργά στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και ενισχύει την συνεργασία μεταξύ των κρατών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Σε πολυχώρο αναψυχής θα μετατραπεί το κτίριο της Νέας Αγοράς

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσουν γενικότερα το κέντρο της πόλης και αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Δήμος του νησιού που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυτήν την επένδυση μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
golf
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για το Saronida Olympos Golf Project ύψους 840 εκατ. ευρώ

Η νέα στρατηγική επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερες από 800 μόνιμες θέσεις εργασίας, με το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα να αποτελεί ένα νέο αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένης και πολυσύνθετης τουριστικής ανάπτυξης.