ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
viomixania
Πηγή: Shutterstock

Πτώση κατά 2,5% σημείωσε η παραγωγή της βιομηχανίας τον Οκτώβριο

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ η μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών. Θετική η εικόνα στο 10μηνο με αύξηση 3%.

Πτωτική πορεία ακολούθησε η βιομηχανική παραγωγή κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, καθώς υποχώρησε κατά 2,5% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 16,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 3,0%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Οκτωβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,6%.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Οκτώβριο 2022 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2022.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Οκτωβρίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Οκτωβρίου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

viomixania
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 26,2% των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο μέσος γενικός δείκτης της φετινής περιόδου έχει καταγράψει αύξηση 36,4% έναντι αύξησης 10,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.
viomixania
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική άνοδος 25,4% του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας τον Οκτώβριο

Η αύξηση που κατέγραψαν οι κλάδοι παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου και της παραγωγής προϊόντων καπνού οδήγησαν την ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας.