ΓΔ: 1041.89 0.86% Τζίρος: 90.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:29:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γαστρονομικός και ορεινός τουρισμός στο επίκεντρο συνεδρίων του ΕΟΤ

Η γαστρονομία αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας στην μετά-covid εποχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο εξειδικευμένων συνεδρίων.

Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής της Λακωνίας, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας στην μετά-covid εποχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο εξειδικευμένων συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πρόκειται για το 1o Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης με τίτλο: «Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας του Δήμου Σπάρτης» και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινού Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μετεώρων.

Στο 1o Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης, που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, θα εξεταστούν η ανάδειξη της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η περιοχή του Δήμου Σπάρτης και ολόκληρης της Λακωνίας, καθώς και οι προσφορότεροι τρόποι ενσωμάτωσης της γαστρονομίας στον σχεδιασμό του τουριστικού marketing ώστε μεσοπρόθεσμα η γαστρονομία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου καθιερώνοντάς τον ως ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό με τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν διεθνείς ομιλητές και αναγνωρισμένοι ειδικοί του γαστρονομικού τουρισμού, που θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με το κοινό. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, επίσης, από live cooking, οινογνωσία και γευσιγνωσία ελαιόλαδου.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινού Τουρισμού θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα (Δήμος Μετεώρων). Κεντρικό στόχο έχει την ανάδειξη των πολιτικών της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, με τη δημιουργία σημαντικών υποδομών, την ενίσχυση του brand name της χώρας και την προώθησή της διεθνώς του ως ανταγωνιστικό, εμπλουτισμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο ορεινό ταξιδιωτικό προορισμό.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού, ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ στις θεματικές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ενότητες Μορφές Ορεινού Τουρισμού, καινοτομία-νέες τεχνολογίες-εκπαίδευση στον Ορεινό Τουρισμό, Ορεινός Τουρισμός και Γαστρονομία-Ευεξία, Ορεινός Τουρισμός και περιβάλλον - φυσικοί πόροι, υποδομές και ανάπτυξη δραστηριοτήτων που συνδέονται με το βουνό, το μέλλον του βιώσιμου τουρισμού κ.ά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourismos, turism, Nisia, kefalonia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα ταξιδιωτικά γραφεία Ελλάδας - ΗΠΑ

Με το μνημόνιο οι κορυφαίοι φορείς οργανωμένου τουρισμού της Αμερικής και της Ελλάδας δεσμεύονται εκ νέου να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την αμφίδρομη στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γρηγόρης Τάσιος: Πολύ καλή η ροή των «early bookings» για την Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, σημειώνει ότι ήλθε για να μείνει και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ήδη επεξεργάζονται τρόπους εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χανιά: Οι ειδικές μορφές τουρισμού στο επίκεντρο για τη φετινή σεζόν

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου έχει ως πυλώνα την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, τα προσωποποιημένα προϊόντα και εξειδικευμένες παροχές και υπηρεσίες.