ΓΔ: 1271.2 0.51% Τζίρος: 103.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.  

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ενρία ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος

Ο κύριος Ενρία είχε συνάντηση με τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης  της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.  

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κυρίου Ενρία βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.  

Ο επικεφαλής του SSM συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της  συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα  τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Εμπόδια στην αύξηση κερδών βλέπει στον ορίζοντα η ΤτΕ

Αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, ενδεχόμενη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οικονομική επιβράδυνση που δυσκολεύει την ενίσχυση των χορηγήσεων αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Ποια τα αποθεματικά ασφαλείας για τις συστημικές τράπεζες

Τα αποθεματικά σε ενοποιημένη βάση είναι στο 1% για Εθνική Τράπεζα σε ατομική και ενοποιημένη βάση, Πειραιώς Financial Holdings, Τράπεζα Eurobank Α.Ε. σε ατομική βάση, Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. σε ενοποιημένη βάση και Άλφα Τράπεζα Α.Ε. σε ατομική βάση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές για τις μετοχές των τραπεζών

Σε γεύμα με αφορμή την αποχώρηση του ΤΧΣ από τη Eurobank, ο επικεφαλής του Ταμείου υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον οφείλεται στις θετικές εξελίξεις της οικονομίας και στις ισχυρές της προοπτικές ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Παπακωνσταντίνου: Πρόκληση η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ επισήμανε ότι εφόσον τα επιτόκια χρειασθεί να παραμείνουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τράπεζες θα έρθουν αντιμέτωπες με αυξημένο κόστος χρηματοδότησης.