ΓΔ: 1234.05 1.08% Τζίρος: 55.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

SSM

Enria

Α. Ενρία: Παραμένουν ισχυρές οι ευρωπαϊκές τράπεζες, τι πρέπει να προσέξουν

Ο επικεφαλής του SSM τόνισε πως οι τράπεζες δεν μπορούν πλέον να στηρίζονται στην άντληση φθηνής ρευστότητας για να καλύπτουν τις ανάγκες τους και θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις πηγές χρηματοδότησης τους.
ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΑΓΟΡΕΣ

SSM: Προηγείται το «κούρεμα» των μετόχων και μετά των ομολόγων ΑΤ1

Σε κοινή τους ανακοίνωση SSM και SRB τονίζουν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ τονίζουν ότι ομόλογα Additional Tier I είναι και θα παραμείνουν σημαντικό συστατικό της κεφαλαιακής δομής των τραπεζών.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τι ανησυχεί τους servicers στον εξωδικαστικό, τα νέα δάνεια, οι εκλογές και ο Peanut

Οι αρρυθμίες στις πληρωμές ρυθμισμένων δανείων, η κρίσιμη διαφορά των τραπεζών Ελλάδας και ευρωζώνης, οι ιδέες του Γ. Κοντόπουλου για το ΧΑ, το ενεργειακό φόρουμ στο Κάιρο και το σκυλάκι του Μαξίμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.  
Enria
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Ενρία: Πώς θα ελέγξουμε τις τράπεζες για να επιτρέψουμε μερίσματα

Ο επικεφαλής του SSM σημείωσε πως κάθε τράπεζα που θέλει να διανέμει μέρισμα θα πρέπει να αποδείξει στον SSM ότι θα μπορέσει να διατηρήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια ακόμα και σε ένα δυσμενές σενάριο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η «μαγική εικόνα» στα τραπεζικά κέρδη: Τι δείχνουν τα στοιχεία του SSM

Τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη πήραν οι ελληνικές τράπεζες με εξαιρετικά υψηλή κερδοφορία, όμως το 50,5% των κερδών προήλθαν από συναλλαγές στις αγορές. Τα συμπεράσματα για κόστος ρίσκου, προμήθειες και λειτουργικά κόστη.
Enria
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενρία (SSM): Να μην ξεχνούν οι τραπεζίτες τον κίνδυνο σοβαρής ύφεσης

Πώς απαντά ο επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ στις επικρίσεις από τραπεζίτες για υπερβολική απαισιοδοξία και παρεμβάσεις στη διοίκηση των τραπεζών. Τι λέει για τα ρίσκα στις αγορές και τον κίνδυνο νέας κρίσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Crash test στις τραπεζικές προμήθειες στην Ελλάδα και την ευρωζώνη

«Ψίχουλα» μπροστά στα αντίστοιχα έσοδα των τραπεζών της ευρωζώνης είναι τα έσοδα των ελληνικών από προμήθειες, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ. Πρόβλημα η επιβολή υψηλών χρεώσεων σε συναλλαγές ρουτίνας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα απαγορεύσει τα μερίσματα ο SSM, κάθε τράπεζα θα κρίνεται ξεχωριστά

Κάθε απόφαση τράπεζας για διανομές στους μετόχους θα εξετάζεται ξεχωριστά, δηλώνει μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Υπογραμμίζει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν πρέπει να υποτιμά τον κίνδυνο της ύφεσης.