ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περιστέρης. Πηγή: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Γ. Περιστέρης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και εξαγωγέας ενέργειας

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει εντός των συνόρων την ενεργειακή της παραγωγή και να καταστεί ανεξάρτητη.

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανεξάρτητη ενεργειακά, αλλά ακόμη και να καταστεί εξαγωγέας ενέργειας, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γ. Περιστέρης, σε δηλώσεις του με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 για την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ο λιγνίτης όντως έχει ένα μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τις άλλες πηγές ενέργειας, αλλά με σταδιακή μείωση του φυσικού αερίου και αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μπορούμε να κρατήσουμε την παραγωγή στην Ελλάδα και να είναι η Ελλάδα μια ενεργειακά ανεξάρτητη χώρα, ακόμη και εξαγωγέας». 

Παράλληλα ο κ. Περιστέρης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τις συνεργαζόμενες εταιρείες που ανταποκρίθηκαν όλοι σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Αλλά και η τοπική κοινωνία, όπως είπε, αγκάλιασε το έργο την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

«Κατά πρώτον θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και όλες τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Ανταποκρίθηκαν όλοι μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία η οποία αγκάλιασε το έργο, την εταιρεία μας και τους εργαζομένους. Και να ευχαριστήσουμε βεβαίως και τη ΔΕΗ με την οποία είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία», σημείωσε. 

Αναφερόμενος, περαιτέρω, στη συνεργασία με τη ΔΕΗ, τόνισε ότι «δε μετανιώσαμε όταν στα πολύ δύσκολα χρόνια της ΔΕΗ συνδέσαμε τη βιωσιμότητα της εταιρείας μας με τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ διότι πραγματικά αυτό που κάναμε είναι ένα έργο πολύ σημαντικό».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την τηλεθέρμανση στην Κοζάνη

Η δράση, προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ, δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της Δυτικής Μακεδονίας και αφορά την κατασκευή αγωγών διασύνδεσης τηλεθέρμανσης και λοιπά έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου.
GEK TERNA, Peristeris
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Περιστέρης: Μεγάλα εμπόδια υψώνονται στα έργα πράσινης ενέργειας

Ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε πως παρά το γεγονός ότι τα αιολικά πάρκα αποτελούν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, εντούτοις βρίσκουν ισχυρά εμπόδια για την ανάπτυξη τους στην Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΗ Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, άγονος ο διαγωνισμός της ΡΑΕ

Καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ. Στον πάροχο με το μεγαλύτερο μερίδιο πελατών περνάει η υπηρεσία Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όφελος 1,1 δισ. ευρώ για τους καταναλωτές από τις αποζημιώσεις σε ηλεκτροπαραγωγούς

Από ΔΕΗ και ΑΠΕ το μεγαλύτερο όφελος από την εφαρμογή του ελληνικού μοντέλου αγοράς ρεύματος. Οι προτάσεις της κυβέρνησης στην ΕΕ ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Νέα τιμολόγια για όλους από 1ης Αυγούστου χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί με το συνδυασμό των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή στη χονδρική και τη λιανική αγορά, να απορροφήσει πάνω από το 70% της αύξησης των τιμών και να «προσγειώσει» το κόστος της κιλοβατώρας κοντά στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Στις 6/7 η εκδίκαση της αγωγής για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο Άρειος Πάγος οργανώνει ακρόαση όλων των φορέων που έχουν προσφύγει αλλά και των παρόχων προκειμένου να αποφανθεί αν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για την υπόθεση, που έχει αιτηθεί η ΔΕΗ.