ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
elliniko_panoramiki
Πηγή: thehellinikon.com

Μεγάλη αύξηση κεφαλαίου από την Lamda για το Ελληνικό

Η Lamda Development ανακοίνωσε ότι θα αντλήσει 650 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου. Το αναλαμβάνει χωρίς τους αρχικούς εταίρους, Fosun και Eagle Hills. Στήριξη από Π. Γερμανό και Β. Κάτσο.

Σε μεγάλη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 650 εκατ. ευρώ, προχωρά η Lamda Development του ομίλου Λάτση, μετά την αλματώδη πρόοδο των τελευταίων μηνών στην κατεύθυνση της εκκίνησης του εμβληματικού έργου στο Ελληνικό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Lamda, η εταιρεία θα συνεχίσει χωρίς τους εταίρους, με τους οποίους είχε συγκροτήσει την κοινοπραξία Global Investment Group για το έργο του Ελληνικού, δηλαδή τον κινεζικό πολυσχιδή όμιλο της Fosun και την Eagle Hills, εταιρεία real estate από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο όμιλος Λάτση, ως μέτοχος πλειοψηφίας της Lamda, θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του στην αύξηση κεφαλαίου. όπως και ο δεύτερος μέτοχος, VOXCONE, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και Βασίλη Κάτσου.

Η ανακοίνωση της Lamda Development

«Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων, προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου.

Η εταιρεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με απαράμιλλα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Για την Lamda Development, η επένδυση του Ελληνικού είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα επενδυτικό εγχείρημα. Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την χώρα, ένα έργο που θα αναδείξει την Αθήνα σε έναν παγκόσμιας ακτινοβολίας επενδυτικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό προορισμό. Η επένδυση θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, κτίρια τοπόσημα και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα τα ανωτέρω, ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings», συμφερόντων οικογένειας Λάτση, δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες. Ο δεύτερος βασικός μέτοχος της εταιρείας, VOXCOVE (κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital), πιστεύει ακράδαντα στο έργο 'Ελληνικό', στηρίζει και θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη - Lamda Development για το Ελληνικό

Mε το δευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την λήψη αποφάσεων που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμφαση στη βιωσιμότητα και την τεχνολογία στα έργα του Ελληνικού

Ο σχεδιασμός των οικιστικών αναπλάσεων στο Ελληνικό, βασίζεται σε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, όπου η απανθρακοποίηση, η κυκλικότητα και η ευημερία των ανθρώπων αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης.