ΓΔ: 2006.92 -0.37% Τζίρος: 1.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:01
dei delphoi panel
φώτο: Delphi Economic Forum

Ορίζοντα δεκαετίας έχει η ΔΕΗ για επενδύσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της εταιρείας στις ΑΠΕ, ενώ παρατήρησε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξης της ΔΕΗ προς τα Βαλκάνια ώστε να δημιουργηθούν clusters με στόχο να παράγουμε ρεύμα.

Την τρίτη μέρα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα Πράσινη Ενέργεια και Ενδυνάμωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, τόνισε ότι «η ΔΕΗ έχει ορίζοντα δεκαετίας για σημαντικές επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βάζουμε τη ΔΕΗ στον παγκόσμιο χάρτη πρόσθεσε», ενώ υπογράμμισε ότι η  αγορά έχει ωριμάσει αρκετά εφόσον τα έργα έχουν το απαραίτητο μέγεθος. Παρατήρησε επίσης ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυα για την ανάπτυξης της ΔΕΗ προς τα Βαλκάνια ώστε να δημιουργηθούν clusters με στόχο να παράγουμε ρεύμα.

Στην ερώτηση της συντονίστρια της συζήτησης, Χρύσας Λιάγκου, δημοσιογράφου στην Καθημερινή, πως δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι, η RWE και η ΔΕΗ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ελληνικής ενεργειακής μετάβασης, ο Κώστας Παπαμαντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της RWE, ανέφερε ότι μαζί με τη ΔΕΗ έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών έργων. Τα πέντε έργα προβλέπεται να είναι πλήρως λειτουργικά έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Τέλος, ο Γιώργος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Euroxx Securities S.A., εκτίμησε ότι το ζήτημα των ΑΠΕ πέρασε από πολλά στάδια και ότι ακόμα είμαστε υποδεέστεροι στο franchise εγκαταστημένης ισχύος. Τόνισε πάντως πως για προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον πρέπει να κάνουμε μεγάλα projects. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόλογα και χρήματα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Έκδοση πράσινων ομολογιών 775 εκατ. ευρώ με λήξη το 2030

Η ΔΕΗ προχωρά σε έκδοση πράσινων μη εξασφαλισμένων ομολογιών 775 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή παλαιών τίτλων και χρηματοδότηση πράσινων έργων. Οι νέες ομολογίες θα διαπραγματεύονται στο Euronext Δουβλίνου.
Κατάστημα ΔΕΗ πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Συμμετοχή στο TWINVEST για ανάπτυξη Ψηφιακού Διδύμου σε αιολικά πάρκα

Η ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο TWINVEST, αναπτύσσοντας πλατφόρμα Ψηφιακού Διδύμου με τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση λειτουργίας, συντήρησης και επενδύσεων σε αιολικά πάρκα.
Σύγχρονο κέντρο δεδομένων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επενδύσεις σε data center κάνουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο δεδομένων

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε διεθνή κόμβο δεδομένων με πολύ σημαντικές επενδύσεις σε data centers από κολοσσούς όπως η Microsoft, εγχώριους παίκτες όπως η ΔΕΗ και Lancom, ενώ υπάρχει και έντονο αραβικό ενδιαφέρον.