ΓΔ: 1271.2 0.51% Τζίρος: 103.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
revma
Φώτο: Shutterstock

Αμετάβλητες παραμένουν οι επιδοτήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια τον Ιούλιο

Σε 1,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα παραμένει η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος, με τη αξία της συνολικής ενίσχυσης για νοικοκυριά και αγρότες να φθάνει στα 24 εκατ. ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο, δηλαδή σε 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα ορίστηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ διατήρησε επίσης στα ίδια επίπεδα το τιμολόγιο του Ιουλίου ενώ η πλειονότητα των προμηθευτών προχώρησε σε μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με τον Ιούνιο.

Αναλυτικά τον Ιούλιο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση θα είναι 15 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον, για τους αγρότες η ενίσχυση ανέρχεται στα 15Euro/MWh.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Αισιοδοξία για την πορεία των τιμών του ρεύματος

Ανώτατες πηγές του υπουργείου δήλωναν ότι δεν προκύπτει ανάγκη επαναφοράς των οριζόντιων επιδοτήσεων όμως είναι πάντοτε διαθέσιμα τα εργαλεία που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο έξαρσης της ενεργειακής κρίσης.
revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις για τα νέα τιμολόγια ρεύματος που θα εφαρμοστούν το 2024

Απαντήσεις σε 35 ερωτήματα που αφορούν τα νέα τιμολόγια που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου και τα προγράμματα για τη μείωση του κόστους του ρεύματος έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
energeia-reuma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνει» στα 15 ευρώ/MWh η επιδότηση ρεύματος για Μάιο και Ιούνιο

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ύψος των επιδοτήσεων θα ισχύσει και τον Ιούνιο ώστε να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών στην περίπτωση διπλής εκλογικής αναμέτρησης.