ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο υπ. Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκρέκας και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κα. Αν. Δημητρίου. Φωτό: Υπ. Ανάπτυξης

Σκρέκας: Στρατηγική προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.), κα Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου συνεχάρη τον κ. Σκρέκα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως «αναλάβατε ένα πολύ σημαντικό Υπουργείο για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της Ελλάδας» και ετάχθη υπέρ της ενδυνάμωσης και επέκτασης της διμερούς συνεργασίας, που, όπως σημείωσε, «μπορεί και θα έχει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκρέκας, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και την αντιπροσωπεία του ΔΗ.ΣΥ., επαναβεβαίωσε την βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη μεγαλόνησο, για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, εξήρε την ευγενική πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο.

Ο κ. Σκρέκας ανέλυσε τις στρατηγικές προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και τόνισε πως «αξιοποιώντας το έργο της πρώτης 4ετίας,  βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης στη δεύτερη 4ετία είναι να επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό βηματισμό της χώρας δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες».

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η βιομηχανία με έμφαση στα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα με στόχο το μέγιστο αναπτυξιακό αποτύπωμα προς όφελος των δύο λαών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ., κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΔΗ.ΣΥ., κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα παράγει, δημιουργεί και μπορεί να εξάγει

Ο κ. Σκρέκας απεθυνόμενος στον brand president της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα άλλα στελέχη της λιανεμπορικής αλυσίδας είπε: «δείχνετε τον δρόμο για το πού πρέπει να πάει Ελλάδα, η οποία μπορεί να μετατραπεί στον "λαχανόκηπο" της Ευρώπης».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώστας Σκρέκας: Στρατηγικός στόχος η επαναβιομηχάνιση της χώρας

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τόνισε, είναι η ενίσχυση της μεταποίησης της χώρας και η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης για να διασφαλιστούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην τιμή του αρνιού στο «καλάθι του Πάσχα» και είπε πως «στόχος είναι το αρνί να είναι χαμηλότερα από 10 ευρώ το κιλό», ενώ σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νονού», σημείωσε πως «το αξιολογούμε».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Υπογραφή σύμβασης με ΕΛΤΑ ύψους 82 εκατ. ευρώ

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης προχωράμε σε κεντρικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών που διασφαλίζει διαφάνεια, ευελιξία και λογοδοσία, αλλά και εξοικονομεί πόρους για τον Έλληνα φορολογούμενο» ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμο 120.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας e-shop

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επεβλήθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι υπηρεσίες του υπουργείου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης.