Φωτο: Shutterstock

Στην Ιαπωνία για προσέλκυση επενδύσεων κυβερνητική αποστολή

Στην αποστολή μετέχουν οι υφυπουργοί Κ. Φραγκογιάννη, Ι. Τσακίρη, Γερ. Θωμά, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης και ο γραμ. Διεθνούς Οικονομικής Διπλωματίας Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σε κυνήγι προσέλκυσης επενδύσεων και προβολής του θετικού μομέντουμ για την χώρα μας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης έχει επιδοθεί η κυβέρνηση. Με τον πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκεται επι γαλλικού εδάφους για συνάντηση με τον πρόεδρο Μακρόν, συνοδευόμενος από κορυφαίους οικονομικούς υπουργούς, κυβερνητική αποστολή βρέθηκε για τριήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία. 

Τα μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής είχαν μεταξύ άλλων διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Ιαπωνικής κυβέρνησης. Στην αποστολή στο Τόκιο υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο γενικός γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Διπλωματίας Γρηγόρης Δημητριάδης που είναι και πρόεδρος του Enterprise Greece.

Ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση της Ελληνικής αποστολής με στελέχη της Sumitomo Mitsui Banking Corporation καθώς και η παρουσία τους σε εκδήλωση της Japan Bank of International Cooperation στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με πελάτες της που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στους τομείς ενέργειας, κατασκευών, ανανεώσιμων πηγών και διαχείρισης απορριμμάτων μεταξύ των οποίων είναι η Mitsui & Co, η Hitachi Zosen INOVA, η TEPCO, η ITOCHU και η BWSC.

Σημειώνεται ότι η Sumitomo Mitsui Banking Corporation είναι μια από τις τρείς μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας και μια από τις 15 μεγαλύτερες του κόσμου με ιστορία 140 ετών. Από την πλευρά της η Japan Bank for International Cooperation ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί ένα δημόσιο χρηματοοικονομικό οργανισμό και με στόχο την χρηματοδότηση εξαγωγικών δραστηριοτήτων με τεράστια επιρροή και προήλθε από την συνένωση των δυνάμεων της Japan Export-Import Bank (JEXIM) και  του Overseas Economic Cooperation Fund.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη σε αεροδρόμια, λιμάνι και σιδηρόδρομο

«Το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport συνεχίζεται κανονικά παρά την πανδημία του κορονοϊού», επισήμανε ο επικεφαλής της, A. Zinell, σημειώνοντας πως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν έργα 90 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώνονται τέλος του 2020.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλλιτσάντσης: Να δίνει αποζημιώσεις το κράτος σε εταιρείες όταν καθυστερεί έργα

Στην ανάγκη να εξαλειφθούν οι παθογένειες του Δημοσίου ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών και να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις αναφέρθηκε ο Α. Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο 160 εκατ. ευρώ για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στη Λάρισα

Πρόκειται για ένα σχέδιο άμεσης δράσης που θα περιλαμβάνει απλές και γρήγορες διαδικασίες για όσους είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.