ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
λιμάνι Πάτρας αεροφωτογραφία
Το λιμάνι της Πάτρας από αέρος, με το πλοίο στο αγκυροβόλιο και πανοραμική άποψη της πόλης.

Η κυβέρνηση «τρέχει» την αξιοποίηση των μεγάλων περιφερειακών λιμανιών

Οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Πλακιωτάκης έδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατεύθυνση άμεσης έναρξης των διαδικασιών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατεύθυνση άμεσης έναρξης των διαδικασιών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, οι συναρμόδιοι υπουργοί ανέλυσαν τις μελέτες αξιολόγησης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ για κάθε ένα από τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου, και εξέφρασαν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το Ταμείο στην επιλογή συμβούλου, προκειμένου να προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την επιλογή επενδυτών και βέλτιστων τρόπων ανάπτυξης κάθε λιμανιού.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνεται από το υπουργείο, κάθε λιμάνι θα καταστεί πόλος τοπικής ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας και αύξησης της εμπορικής κίνησης σε περιφερειακό επίπεδο.

Πολύ σημαντικά, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, θα είναι και τα γενικότερα οφέλη για την Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων, όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο, με την αύξηση του διεθνούς εμπορίου μέσω της χώρας μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο Οργανισμών Λιμένων

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την ευελιξία των Οργανισμών Λιμένων, με ρυθμίσεις για τα τέλη και τη χρηματοδότηση του σχεδιασμού λιμένων.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το έλλειμμα αισιοδοξίας, το «στοπ» από Στουρνάρα, η ΛΑΡΚΟ και το λιμάνι Βόλου

Η χαμένη αισιοδοξία των επιχειρηματιών, ο Στουρνάρας λέει «όχι» σε 13ο - 14ο μισθό στο Δημόσιο, το Μαξίμου δίνει κάλυψη στον Ν. Τσάφο, τι συμβαίνει με τη ΛΑΡΚΟ και η «αλλαγή πλεύσης» του Υπερταμείου για το λιμάνι Βόλου.
Λιμάνι Ραφήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε σημαντικό κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών εξελίσσεται το Λιμάνι της Ραφήνας

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού είπε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των έργων του λιμένα που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και συμμόρφωσή του στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Σοβαρές υποψίες για ξένη παρέμβαση στις εκλογές Ισραήλ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ξένης παρέμβασης στις εκλογές του Ισραήλ με τεράστια ποσά, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια συνεργασίας με τα αραβικά κόμματα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Επισημάνσεις Κομισιόν στη Β. Μακεδονία για το όνομα της χώρας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ετήσια έκθεση προόδου για τη Βόρεια Μακεδονία, επικρίνει κυβερνητικά στελέχη που συχνά παραβλέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία, επηρεάζοντας τις σχέσεις με την Ελλάδα.