ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Yπερψηφίστηκε η τροπολογία για την απασχόληση μεταναστών

Το άρθρο προβλέπει παράταση ενός έτους για την υποβολή αίτησης από εργοδότη ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης, υπερψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία για την απασχόληση μεταναστών. Την τροπολογία καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είπε πως «ό,τι είχα να πω το είπα και όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε»

Η τροπολογία πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς επί 295 ψηφισάντων βουλευτών ναι ψήφισαν 262 βουλευτές και όχι 32, ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου ψήφισε «παρούσα». Υπέρ της ρύθμισης έχουν τοποθετηθεί οι ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς, ενώ κατά τάχθηκαν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Απόντες ήταν οι Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΣΟΚ), Έλενα Ακρίτα (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαύγιωτακης και Πέτρος Δημητριάδης (Σπαρτιάτες).

Το άρθρο προβλέπει παράταση ενός έτους για την υποβολή αίτησης από εργοδότη ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου.

Όπως ορίζεται, «εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), μπορεί να υποβάλει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις απασχόλησης, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση του άρθρου 11 του ν. 4251/2014, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Kerameos-Niki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Προτεραιότητα να υπάρχουν καθαρές εργασιακές σχέσεις

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΒΕ η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζονται webinars για τις απαντήσεις σε ερωτήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων σχετικά με τη ψηφιακή κάρτα εργασίας.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Υποχρέωση η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, παρά τη δεκαετή οικονομική ύφεση, η χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αντιστρέψει την κατάσταση μέσω των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Ώθηση στην κατάρτιση των εργαζομένων το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να πετύχει για τη χώρα καθώς υπάρχουν πολλά προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης, επανακατάρτισης και ψηφιακού εκσυγχρονισμού.
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας στόχος είναι να υπάρξει υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά που να μπορεί να καλύπτει το κύμα της ακρίβειας. Σημαντική η μείωση των εκκρεμών συντάξεων
mihailidou domna interview
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Ο νέος κατώτατος μισθός θα έχει μπροστά τον αριθμό 8

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ήδη, μέσα σε μία δύο εβδομάδες από τη στιγμή που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, περισσότεροι από 37.000 συνταξιούχοι συμπολίτες μας που εργάζονται έχουν κάνει αίτηση.