ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δ. Μιχαηλίδου: Μέσα στους τελευταίους 28 μήνες εκδόθηκαν 750.000 συντάξεις

Στον «Πύργο Ελέγχου», που εδρεύει στο «Πράσινο Κτήριο» του e-ΕΦΚΑ, γίνεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η παρακολούθηση της ροής και της ταχύτητας απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα.

Για να ενημερωθεί για την πορεία απονομής των συντάξεων, η Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισκέφτηκε σήμερα τον Πύργο Ελέγχου, του e-ΕΦΚΑ. Την Υπουργό, συνόδευσε ο Διοικητής του Φορέα, Αλέξανδρος Βαρβέρης και ο υπεύθυνος της ομάδας έργου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Στον «Πύργο Ελέγχου», που εδρεύει στο «Πράσινο Κτήριο» του e-ΕΦΚΑ, γίνεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η παρακολούθηση της ροής και της ταχύτητας απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα. Πλέον δίνεται άμεση πληροφόρηση, για όλα τα ποιοτικά και αριθμητικά δεδομένα που αφορούν στις συντάξεις.

Με την 24ωρη παρακολούθηση του συστήματος, ο e-ΕΦΚΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξάλειψη του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στους τελευταίους 28 μήνες, εκδόθηκαν 750.000 συντάξεις, οι οποίες στο παρελθόν χρειάζονταν μέχρι και 4 έτη για να εκδοθούν.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι: «Το "πράσινο κτήριο" του e-ΕΦΚΑ, το μεγαλύτερο κέντρο απονομής συντάξεων, αποτελεί πρότυπο οργανωτικής επιτυχίας και επιτρέπει την ταχύτητα και την αμεσότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Χάρη στην εντατική δουλειά τα τρία τελευταία χρόνια, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, οδεύει προς οριστική επίλυσή.

Είναι χρέος μας, ως Πολιτείας, να  διαφυλάξουμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια στον e-ΕΦΚΑ, για να μην συσσωρευθούν ξανά εκκρεμείς συντάξεις. Για να μη βρεθούν ποτέ στη δύσκολη θέση  οι πολίτες να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή αξιοπρέπεια και σεβασμό στα χρόνια που εργάστηκαν και προσέφεραν στην ελληνική κοινωνία. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε ο e-ΕΦΚΑ να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με ταχύτητα και συνέπεια στις ανάγκες ασφαλισμένων του».

Ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, δήλωσε: «Αφήνοντας πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος, σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα του e-ΕΦΚΑ.  Έχουμε εκκινήσει έργα – πυλώνες για τη μετεξέλιξη του Φορέα σε έναν μοντέρνο Οργανισμό με στόχο την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.  Η ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, η προσθήκη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών  αποτελούν μόνον την αρχή για έναν e-ΕΦΚΑ φιλικό προς τον πολίτη, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στη δυναμική των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Το success story του e-ΕΦΚΑ ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών

Η υπουργός σημείωσε ότι οι καιροί απαιτούν εγρήγορση και όχι επανάπαυση στα επιτευχθέντα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η αποτελεσματική ομαδική εργασία θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου: Η πλατφόρμα για συντάξεις με οφειλές έτοιμη μες το επόμενο δίμηνο

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 τόνισε πως «η κυβέρνηση επιδιώκει δυο στόχους. Ο πρώτος είναι τη συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής και ο δεύτερος η προχή βοήθειας προς τα νέα ζευγάρια ώστε να κάνουν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν.»
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας στόχος είναι να υπάρξει υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά που να μπορεί να καλύπτει το κύμα της ακρίβειας. Σημαντική η μείωση των εκκρεμών συντάξεων
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους ευάλωτους

«Το 2023 για πρώτη φορά στη μεταμνημονιακή εποχή, έγινε αύξηση 7% στις συντάξεις. Τον Μάρτιο 2023 λοιπόν, από αστοχία της αναδόχου εταιρείας, 572.000 συνταξιούχοι έλαβαν διπλή αύξηση» δήλωσε η υπουργός.