ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας είναι η επίσπευση των συντάξεων

«Τους τελευταίους 60 μήνες, οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ κατάφεραν να εκκαθαρίσουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις», ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Προτεραιότητά μας είναι η επίσπευση των συντάξεων και η επαφή με τους πολίτες. Γι' αυτό και είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους από άκρη σε άκρη της χώρας» δήλωσε από την Αίγινα, όπου βρέθηκε την Παρασκευή, 17/5, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αυτό που, πριν από το 2019, ήταν ακατόρθωτο και αδύνατο, εμείς, με οργανωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά, καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Τους τελευταίους 60 μήνες, οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ κατάφεραν να εκκαθαρίσουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του έτους εκκαθαρίστηκαν επιπλέον 40.000», συνέχισε η κυρία Μιχαηλίδου.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Αίγινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, αλλά και με ασφαλισμένους, σημείωσε: «Είναι ένας αγώνας δύσκολος και άνισος πρωτίστως για τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνταν, αλλά τον κερδίζουμε. Σήμερα, ο αριθμός των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων έχει υποχωρήσει στις 21.000 στις κύριες συντάξεις, στις 26.000 στις επικουρικές, ενώ υπάρχουν και 9.000 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ».

Όπως είπε, «ο ΕΦΚΑ έχει αλλάξει. Η πρόοδος είναι ορατή, αλλά δεν σταματάμε. Η δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο στόχος μας είναι πώς με μικρά, αλλά και με μεγαλύτερα βήματα, θα δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ως Πολιτεία και ως υπουργείο είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους. Ακούμε, συζητάμε και δίνουμε λύσεις. Το οφείλουμε στους ασφαλισμένους και στις οικογένειές τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αίγινα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης, συναντήθηκε και με συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ του Νέου Φαλήρου, που βρέθηκαν στην Αίγινα για μονοήμερη επίσκεψη.

«Σήμερα, στην Αίγινα είχα ακόμα μια ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πολίτες και να ακούσω τι τους προβληματίζει και τι θέλουν να αλλάξουμε, προκειμένου η καθημερινότητά τους να γίνει ακόμα πιο εύκολη», ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών, «που υλοποιούμε».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Μέσα στους τελευταίους 28 μήνες εκδόθηκαν 750.000 συντάξεις

Στον «Πύργο Ελέγχου», που εδρεύει στο «Πράσινο Κτήριο» του e-ΕΦΚΑ, γίνεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η παρακολούθηση της ροής και της ταχύτητας απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου: Η πλατφόρμα για συντάξεις με οφειλές έτοιμη μες το επόμενο δίμηνο

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 τόνισε πως «η κυβέρνηση επιδιώκει δυο στόχους. Ο πρώτος είναι τη συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής και ο δεύτερος η προχή βοήθειας προς τα νέα ζευγάρια ώστε να κάνουν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν.»
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας στόχος είναι να υπάρξει υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά που να μπορεί να καλύπτει το κύμα της ακρίβειας. Σημαντική η μείωση των εκκρεμών συντάξεων
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τους ευάλωτους

«Το 2023 για πρώτη φορά στη μεταμνημονιακή εποχή, έγινε αύξηση 7% στις συντάξεις. Τον Μάρτιο 2023 λοιπόν, από αστοχία της αναδόχου εταιρείας, 572.000 συνταξιούχοι έλαβαν διπλή αύξηση» δήλωσε η υπουργός.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακλόγλου: Ο ΕΦΚΑ πρέπει να αποκτήσει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα

«Στον ΕΦΚΑ συνενώθηκαν 8 ταμεία κύριας ασφάλισης και μυριάδες πρώην ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν ένα δύσκολο πρότζεκτ από την αρχή» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.