ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:03
Φωτο: ΑΠΡ

Επιστολή Βαρουφάκη προς Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα για τα κόκκινα δάνεια

Πρόσκληση για την έναρξη ενός «ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου» για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων απηύθυνε προς τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επιστολή με την οποία τους καλεί «σε ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, έστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, και στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ανακοίνωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου. Στην σημερινή σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι:

«κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών). Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης».

Υπενθυμίζει επίσης ότι το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση που, όπως τονίζει «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες - με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίστιαν Χατζημινας επιχειρηματίας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο 4ος υποδιοικητής της ΑΑΔΕ, οπλισμένα τουρκικά F-16 και τα deal Χατζημηνά

Η κυβέρνηση προχωρά σε θέσπιση θέσης 4ου υποδιοικητή στην ΑΑΔΕ, το μεγάλο ενδιαφέρον για ΑΔΜΗΕ, οι συμφωνίες Χατζημηνά στο Παρίσι, οι παραβιάσεις που δείχνουν θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο, η... μυστικοπάθεια της Amazon και τα κόκκινα «δάνεια».
Μη εξυπηρετούμενα δάνεια γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες αλλαγές φέρνει στη δευτερογενή αγορά ΜΕΔ η πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια

Στο τέλος του μήνα αναμένεται στο gov.gr η πλατφόρμα για τα ΜΕΔ, με στόχο περισσότερη διαφάνεια, καλύτερη πληροφόρηση και ενίσχυση της δευτερογενούς αγοράς συναλλαγών κόκκινων δανείων.
Τράπεζα σε γυάλινο κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Εύσημα στις τράπεζες, αλλά και προειδοποιήσεις για την οικονομία

Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, σταθερή ροή κερδών και ανθεκτικότητα βλέπει στις ελληνικές τράπεζες η Ε.Ε. που αναγνωρίζει τη συνολική πρόοδο της οικονομίας. Κόκκινα δάνεια, εμπορικό έλλειμμα, στεγαστικό τα «αγκάθια».