ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μητσοτάκης
Φωτο: ΑΠΕ

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis

Θετική είναι η άποψη της κοινής γνώμης και στο έργο της κυβέρνησης με ποσοστό 63% να το αξιολογεί θετικά, ενώ το 71% εκτιμά ότι ασκεί τα καθήκοντά της με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Μεγάλο προβάδισμα 16,5% μονάδων της Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 39,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 23%, το Κίνημα Αλλαγής ποσοστό 6,1%, το ΚΚΕ 5,8%, το ΜέΡΑ25 3,8% και η Ελληνική Λύση 3,3%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 1,5% ενώ στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 69% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 40%.

Παράλληλα και στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 48% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Θετική είναι η άποψη της κοινής γνώμης και στο έργο της κυβέρνησης με ποσοστό 63% να το αξιολογεί θετικά, ενώ το 71% εκτιμά ότι ασκεί τα καθήκοντά της με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως Μεσσίας της μεταπολίτευσης

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ ως αλαζονική, επικρίνοντας τη στάση του Μητσοτάκη και θέτοντας ερωτήματα για ακρίβεια και διαφθορά.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κρίσιμη για την Ελλάδα η περίοδος έως το 2030

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ, τόνισε τη στρατηγική της Ελλάδας για την τεχνητή νοημοσύνη, με έμφαση σε καινοτομία, καλύτερες υπηρεσίες, υποδομές όπως ο υπερυπολογιστής Λαυρίου και εκπαίδευση για αντιμετώπιση νέων προκλήσεων.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να ακούσει τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη πως η πολιτική του ευθύνεται για τη διατήρηση της ακρίβειας και τα υπερπλεονάσματα, σχολιάζοντας πως πρέπει να αλλάξει πολιτική και να μειώσει τους έμμεσους φόρους, όπως άλλες χώρες.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η συμβολή των βουλευτών ενισχύει το έργο της κυβέρνησης

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι στη ΝΔ επικρατεί ενωτικό κλίμα και ανοιχτός διάλογος, με σημαντική συνεισφορά των βουλευτών στο κυβερνητικό έργο και υπογράμμισε την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα από το 2019 έως σήμερα.