ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Λ. Αυγενάκης: Τα προβλήματα των αγροτών λύνονται μόνο με διάλογο

«Θα κάνουμε ό‚τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών» επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσκεψη στο μπλόκο του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού πραγματοποίησε το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και οι γγ του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.

«Θα κάνουμε ό‚τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών» επανέλαβε. Ανακοίνωσε την ένταξη όλων των επιλαχόντων της περιοχής στα «Σχέδια Βελτίωσης» και πρόσθεσε ότι και εκεί θα ισχύσει η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα χρέη του ηλεκτρικού ρεύματος προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Προσέθεσε, επίσης, ότι οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα λάβουν την ανάλογη ενίσχυση που έλαβαν οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Γεωργικού Αποθεματικού. Επισήμανε ότι οι καλλιέργειες οινοποιήσιμου σταφυλιού, ροδακίνων, ακτινιδίων και κηπευτικών και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα προκαταβολή αποζημιώσεων – αφορά το 3% των πληγεισών περιοχών - θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο και ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα» είπε, σημειώνοντας πως «δεν εγώ καμία αντιρρήση να συναντηθώ με 15-20 εκπροσώπους του Συντονιστικού των μπλόκων».

Μιλώντας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στα οικολογικά σχήματα σημειώνοντας ότι είναι λάθος της ΕΕ να δίνει περισσότερο βάρος στο περιβάλλον και να το διαφοροποιεί από την αγροτική παραγωγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Τέλος, ανακοίνωσε, ότι την επόμενη Πέμπτη το πρωί θα γίνει σύσκεψη των εμπελκομένων υπουργών με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Θεσσαλίας για τη συγκρότηση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στη Λάρισα. Στη σύσκεψη ο ΥπΑΑΤ κάλεσε και αντιπροσωπεία των παραγωγών του Δομοκού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Ως τις ευρωεκλογές η Κομισιόν να πάρει αποφάσεις στα 19 αιτήματα μας

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και πολλές ζυμώσεις υιοθετήθηκαν προτάσεις, η εφαρμογή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη. Στόχος τους είναι η απλούστευση της ΚΑΠ αλλά και η μείωση του διοικητικού φόρτου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: 34.758 έλεγχοι σε ζωοτροφές, λιπάσματα και πολλαπλασιαστικό υλικό

«Το ΥΠΑΑΤ στηρίζει και προωθεί τον τομέα των οπωροκηπευτικών μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα, της ελκυστικότητας αυτών των Οργανώσεων και του ειδικού στόχου διατήρησης και προστασίας του Περιβάλλοντος», επισημαίνει ο Υπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Ο δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι ανοιχτός

«Η Ελληνική Κυβέρνηση κατανοεί το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί, γι' αυτό και ανακοίνωσε ένα γενναίο πακέτο μέτρων που μειώνει αισθητά το κόστος παραγωγής» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Αυγενάκης προς αγρότες: Είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης

«Ο διάλογος είναι συνεχής, γιατί μόνο μέσα από αυτόν επιλύονται προβλήματα», τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τα μπλόκα στο Δομοκό και το Κάστρο Βοιωτίας, αύριο θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.