ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση

Δένδιας για Ερυθρά Θάλασσα: Θα υπερασπιστούμε την ελεύθερη ναυσιπλοΐα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, δεν μπορεί να μείνει θεατής σε περιστατικά τρομοκρατίας.

Συνάντηση είχε σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην πρεσβευτική κατοικία της Πρεσβείας της Ελλάδος, με τον Υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey, αρμόδιο, μεταξύ άλλων, για την Επιχειρησιακή Πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας,

Στη συνάντηση στο πλαίσιο πρωινού εργασίας, η οποία προστίθεται στις συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε αναφορά στις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών.

Συζητήθηκε επίσης, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων των δύο κρατών, η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Στα θέματα της συνάντησης περιλαμβανόταν η επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα και η ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της Ε.Ε.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, δεν μπορεί να μείνει θεατής σε περιστατικά τρομοκρατίας και θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε ακόμα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό, ενώ έγινε ακόμα συζήτηση, στο πλαίσιο της προώθησης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας-Καναδά για διαβαθμισμένες πληροφορίες παρουσία Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στην υπογραφή διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Καναδά για την προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών, παρουσία ανώτατων αξιωματούχων, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δεξαμενόπλοιο Sounion φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο μετά από πλήγμα στο στενό του Ορμούζ

Δεξαμενόπλοιο δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα στο στενό του Ορμούζ και ξέσπασε φωτιά, με το πλήρωμα ασφαλές. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι περιβαλλοντικές συνέπειες, ενώ οι επιθέσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ενισχύεται η ελληνοαμερικανική συνεργασία σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια

Η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και πολιτισμό και συμφωνίες για εξοπλισμούς, επενδύσεις και ασφάλεια.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά από συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και τη γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής, μετά την πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ισχυρός εταίρος ΗΠΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούμπιο επιβεβαίωσε τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη διάθεση διεύρυνσης συνεργασίας σε άμυνα, ασφάλεια, ενέργεια, εμπόριο και πολιτισμό. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.