ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα παρούσα στη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Είναι υποχρέωση της Ελλάδος, υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας, να προστατεύσει όλες τις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, να φροντίσει για τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ελλάδα είναι παρούσα στη διεθνή συζήτηση που γίνεται για την προστασία τους» τόνισε σε δήλωσή του μετά το πέρας της συμμετοχής του στην 55η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επισήμανε ότι δυστυχώς, αυτή τη στιγμή τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε μια μεγάλη ύφεση, τόσο εξαιτίας των κρίσεων που εμφανίζονται, ιδίως των πολεμικών συρράξεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, όσο επίσης και λόγω των προβλημάτων που εμφανίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με την κλιματική κρίση, με την επισιτιστική κρίση και με την κρίση υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών αντέταξε πως αυτή τη στιγμή τα μεγάλα ζητήματα απαιτούν ενεργό παρουσία της διεθνούς κοινότητας. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στη διεθνή αυτή συζήτηση, διαβεβαίωσε και προσέθεσε: «Είναι υποχρέωση της Ελλάδος, υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας, να προστατεύσει όλες τις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, να φροντίσει για τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών, να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας, να μπορέσει να εξασφαλίσει την ανθρώπινη ελευθερία, την ισότητα και την ανθρώπινη αξία».

Σημειώνεται πως πέραν της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Γεραπετρίτης συνάντησε τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τον οποίο είχαν εκτενή συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα αντλεί εργατικό δυναμικό με νόμιμες διαδικασίες

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αυτή τη στιγμή, στην ΕΕ και στην Ελλάδα, υφίσταται έλλειμμα εργατικού δυναμικού, το οποίο είναι σοβαρό για την Ελλάδα επειδή βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, ιδίως δε πλήττεται ο πρωτογενής τομέας.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Να συζητήσουμε με την Τουρκία υπό παραγωγικούς όρους

«Σήμερα έχουμε εδραιώσει ένα δίαυλο επικοινωνίας που μας επιτρέπει να μπορούμε να συζητούμε», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Δε μπορώ να δεχτώ ότι δε μπορούμε να συζητούμε ορθολογικά».
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Οι Ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στην Ινδία

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήρε τη θέση και τον ρόλο της Ινδίας ως ενός «μεγάλου έθνους με αξιοθαύμαστα επιτεύγματα, στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου, με έναν συνεχώς διευρυνόμενο οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο παγκοσμίως».
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αύριο και την Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και την Τρίτη θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης - Μπλίνκεν εγκαινιάζουν τον 5ο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ - Ελλάδας

Ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η ελληνική διπλωματία, αλλά και να επιβεβαιώσει την ενισχυμένη θέση της χώρα μας στη διεθνή σκηνή.