ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Εκπροσώπους εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων συνάντησε ο Χ. Σταϊκούρας

Στόχος μας είναι η διάθεση βιώσιμων λύσεων ανέφεραν οι εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις στον υπουργό Οικονομικών.

Η προσφορά βιώσιμων λύσεων σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη είναι ο βασικός στόχος των Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, τόνισαν εκπρόσωποι των εταιριών στην συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, οι πλειστηριασμοί σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ζητούμενο και αυτοσκοπό των εταιριών διαχείρισης αλλά έσχατο μέσο εάν έχουν αποτύχει όλες οι άλλες λύσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν, σε κάθε περίπτωση, οι εταιρίες σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αδύναμες κοινωνικές ομάδες με προβλήματα (πχ υγείας κλπ). Στόχος τους είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής αλλά δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών διαχείρισης καλούν όσους ανάγκη να εκμεταλλευτούν τον νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας που είναι σε ισχύ μέχρι τα τέλη Απριλίου και να ενταχθούν σε αυτόν.

Όπως επισημαίνουν, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν στοιχεία ρυθμίσεων δανείων, που τους ζητήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση την διάθεση τους για προσφορά σειράς βιώσιμων λύσεων που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όσων έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Στόχος μας να επαναφέρουμε τη μεσαία τάξη εκεί που πρέπει

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, μέχρι την κατάργησή της, υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε τον στόχο της στήριξης της μεσαίας τάξης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: «Στόχος η ενίσχυση της σταθερότητας των τραπεζών»

Τον στόχο της κυβέρνησης να ενισχύσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η οικονομία της χώρας έχει θετική δυναμική».