ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δ. Οικονόμου: Έρχονται νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου μετά τις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων σημείωσε πως με τις επενδύσεις δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στην χώρα.

Μετά τις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) σε σειρά θεμάτων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου δήλωσε πως «ανοίγει ο δρόμος για σειρά από επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα».

«Η ολοκλήρωση- υπογραφή των θεμάτων αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΕΝ και γι' αυτό εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με γρήγορους ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός ΠΕΝ.

Ειδικότερα, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθυμίου Μπακογιάννη, και ύστερα από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις θετική γνώμη έλαβαν τα εξής:

  • Η προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου(ΕΧΣ)του «Γυαλού Εμπορική & Τουριστική ΑΕ» στην περιοχή Γυαλού του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4447/2016.
  • Η επανεξέταση της προέγκρισης ΕΧΣ για την επέκταση των εγκαταστάσεων της «Προνομιούχου ΑΕ Γενικών Αποθηκών Ελλάδος» (ΠΑΕΓΑΕ), με τροποποίηση των όρων δόμησης κυρίως ως προς το θέμα του όγκου.
  • Η προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) κατ' επέκταση της περιοχής ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ του Δήμου Λαυρεωτικής σε περιοχή της Δ.Ε. Λαυρίου ως υποδοχέα παραγωγικών δραστηριοτήτων. Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο ρύθμισης του αναφερόμενου προβλήματος εξετάστηκε και μελετήθηκε η περιοχή ιδιοκτησίας της εταιρίας ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. αλλά και η άμεσα ευρύτερη περιοχή για τη σύνταξη Ε.Χ.Σ.
  • Κατ αρχήν έγκριση εγκατάστασης Μεγάλου Πράσινου Σημείου εντός ΖΟΕ στο Δήμο Ζίτσας.
  • Η συμπλήρωση εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης έκτασης ιδιοκτησίας «MANDAGU - ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη θέση «ΑΝΝΑΛΟΥΚΑΣ» του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
  • Ο χαρακτηρισμός και οριοθέτηση «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην ΠΑΥ Α1 (Σαγιάδα, Καλαμάς, Βάλτος Ραγίου) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της εταιρείας «ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ ΑΕ».
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kostas-skrekas-energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Σκρέκα στο Ισραήλ για το τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ βρίσκονται στη διάθεση της Ισραηλινής διοίκησης για να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον τομέα της απορρύπανσης.
payatt, paiat, usa
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάϊατ: Ο Μπάιντεν αναγνωρίζει την αξία της σχέσης με την Ελλάδα

O πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ σημείωσε ότι η αλλαγή πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανοίξει τις πόρτες για συνεργασία και σε άλλους τομείς, όπως η συνεργασία για την καθαρή ενέργεια και η προστασία για το κλίμα.
skrekas-ypen
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σκρέκα με τον Γερμανό πρέσβη - Συζητήθηκε η συμφωνία ΔΕΗ- RWE

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των γερμανικών επενδύσεων, ιδίως στην ηλιακή ενέργεια με επίκεντρο τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE και το ενδιαφέρον και άλλων γερμανικών εταιρειών να επενδύσουν σε ΑΠΕ στην Ελλάδα.