ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση ηγετών με εθνικές σημαίες.

Ο Great Sea Interconnector στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας

Οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ιδιαίτερα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο Great Sea Interconnector και η συνάντηση των MED9 κυριάρχησαν στο τραπέζι της συζήτησης των τριών ηγετών.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Την τριμερή σύνοδο απασχόλησαν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ιδιαίτερα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημέρωσαν τον Εμανουέλ Μακρόν για την πρόοδο του έργου κοινού ευρωπαϊκού και γαλλικού ενδιαφέροντος Great Sea Interconnector.

Συζητήθηκε ακόμη η ατζέντα της συνάντησης της MED9 της 11ης Οκτωβρίου, που θα διεξαχθεί στην Πάφο.

Ο πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος είχαν και μια σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση αμέσως μετά τις συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτικά  funds κολοσσούς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βλάχος: Ερώτηση σε πρωθυπουργό και ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση

Ο βουλευτής Γ. Βλάχος κατέθεσε νέα ερώτηση για το σύστημα ανακύκλωσης, τονίζοντας πως προηγούμενες ερωτήσεις του έμειναν αναπάντητες, και ζητά ενημέρωση της Βουλής για τη διαχείριση και τους δημόσιους πόρους στον τομέα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Περί αμοιβών Απ. Βακάκη, η ΕΚΤΕΡ στους «μεγάλους» και η μπηχτή Μητσοτάκη

Η υπερβολική κριτική για τις αμοιβές Βακάκη, η ΕΚΤΕΡ στο κλαμπ των μεγάλων, η μπηχτή Μητσοτάκη προς Σαμαρά, το άδειασμα του δημάρχου και το βήμα σημειωτόν για τα έργα αποθήκευση ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Στήριξης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στο Παρίσι στη συνάντηση για την Ουκρανία με πρωτοβουλία Μακρόν. Αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τη σημασία του συντονισμού για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.