ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
gerapetritis
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Γεραπετρίτης: Δεχόμαστε υβριδική επίθεση στα σύνορα μας

Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την προστασία της εθνικής της κυριαρχίας και ακεραιότητας, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης που κατηγόρησε την Τουρκία για ψευδή και υποκινούμενη προπαγάνδα.

Για «εντελώς ψευδή και υποκινούμενη» προπαγάνδα από πλευράς Τουρκίας κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που σημείωσε οτι η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την προστασία της εθνικής της κυριαρχίας και ακεραιότητας. Παράλληλα σημείωσε πως η δημιουργία κλειστών δομών μπορούν να φέρουν απτά αποτελέσματα.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στις κατηγορίες της Τουρκίας για άσκηση βίας από ελληνικής πλευράς σε βάρος προσφύγων και μεταναστών επισημαίνει ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν υπερβάλλουσα βία, αλλά επιδεικνύουν απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και υψηλό επαγγελματισμό, καθώς και ιδιαίτερα μεγάλη αυτοσυγκράτηση, δεδομένης της πρωτοφανούς υβριδικής επίθεσης που δεχόμαστε στα σύνορά μας».

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστών δομών, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ότι είναι το μόνο που μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα, αλλά σημειώνει ότι η κυβέρνηση αναμένει τις εναλλακτικές προτάσεις των τοπικών κοινωνιών «που θα εξεταστούν στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο».

Σχετικά με τον κοροναϊό και τις πιθανές επιπτώσεις στην Οικονομία, ο κ. Γεραπετρίτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να αφορούν άμεση ή έμμεση δημοσιονομική χαλάρωση. «Σε κάθε περίπτωση», προσθέτει, «η ελληνική κυβέρνηση έχει εξυφάνει εναλλακτικά σχέδια για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης οικονομικής επιβράδυνσης, αναλόγως και των χαρακτηριστικών που θα λάβει αυτή».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σημειώθηκαν πολλά βήματα πίσω για τα συμφέροντα της Ελλάδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αντί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να κάνει σοβαρή αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε στα δυσμενέστατα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επαναλαμβάνει τις αμήχανες κοινοτοπίες του κ. Μητσοτάκη ότι "η Ευρώπη κινείται αργά"».