ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό ΑΠΕ

Κλείνουν τα καταστήματα την Τετάρτη, δεν επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Ως παραπληροφόρηση χαρακτήρισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, τη φημολογία ότι μπορεί να υπάρξει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ανοικτά θα μείνουν super markets, φαρμακεία, τράπεζες και βενζινάδικα.

Την ανάγκη να μην υπάρχει παραπληροφόρηση τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου, Αρ. Πελώνη, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν εξετάζονται μέτρα από την κυβέρνηση για απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, χαρακτηρίζοντας τέτοιου είδους φήμες, ως παραπληροφόρηση. 

Κάλεσε τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα και να βοηθήσουν με την υπεύθυνη συμπεριφορά τους το σύστημα Υγείας ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ τόνισε το αυτονόητο, δηλαδή ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας. 

Ξεκαθάρισε ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει παράταση στη λειτουργία των super markets, αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης που έχουν γίνει γνωστά το επόμενο 24ωρο, ενώ τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους έως και 5.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τα εν λόγω μέτρα, ενώ σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας θα επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν έως και 100.000 ευρώ.

Το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα αποτελέσει βασικό νοσοκομείο το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ υπάρχουν μία σειρά μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, αλλά και πλήρης αποπληρωμή των οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ώστε να υπάρξει μία ένεση ρευστότητας στην οικονομία. 

Μετά το Eurogroup θα υπάρξει ανακοίνωση νέων μέτρων, εφόσον γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ελλάδας, ενώ από την Τετάρτη θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, πέραν των super markets, φαρμακεία, τράπεζες και βενζινάδικα. Σημειώνεται ότι οι εμπορικές ενώσεις είχαν ζητήσει με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων, ως μέσο προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επιβολή γενικού lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει η απαραίτητη προσοχή και η σωστή εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν, το ενδεχόμενο μίας συνολικής καραντίνας απομακρύνεται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε φάσεις και με αυστηρούς κανόνες προστασίας η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την επιστροφή στην κανονικότητα, και διέψευσε κάθε σενάριο εκλογών.