ΓΔ: 2467.38 0.00% Τζίρος: 24.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:36
Νίκος Ανδρουλάκης

Υπερ της υποψηφιότητας Κακλαμάνη δήλωσαν Ανδρουλάκης και ΣΥΡΙΖΑ

«Εισηγούμαι να ψηφίσουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής αναδεικνύοντας τη διαφορετική αντιμετώπιση των θεσμών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Την απόφαση να ψηφίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη για πρόεδρο της Βουλής κατά την αυριανή ψηφοφορία, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σέβεται τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που τους καταστρατηγεί και τους εργαλειοποιεί για τα συμφέροντά του. Με τον ίδιο θεσμικό τρόπο θα λειτουργήσουμε και στην εκλογή προέδρου της Βουλής υπερψηφίζοντας την πρόταση της πλειοψηφίας. Ο νέος πρόεδρος οφείλει να είναι πρόεδρος όλης της Βουλής και όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος».

«Ναι» στην υποψηφιότητα Κακλαμάνη και από το ΠΑΣΟΚ με την Νίκο Ανδρουλάκη να εισηγείται θετικά στην ΚΟ του κόμματος, την ώρα  που η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της κομματική επιλογή για την προεδρία της Δημοκρατίας.
 
«Ο κ. Μητσοτάκης έσπασε μια πολιτική παράδοση 30 ετών και οι χειρισμοί του στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος που επιτάσσει ευρείες συναινέσεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία στην καταπάτηση των θεσμικών παραδόσεων. Εισηγούμαι να ψηφίσουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής αναδεικνύοντας τη διαφορετική αντιμετώπιση των θεσμών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Θα καταθέσουμε άμεσα επίκαιρη ερώτηση για την ακρίβεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε σήμερα τη λαϊκή αγορά Αγίου Δημητρίου στη Ρόδο, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνομιλώντας με παραγωγούς για τα προβλήματα ακρίβειας και κόστους παραγωγής.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ρεαλιστικές λύσεις εντός δημοσιονομικών ορίων απαντά στο ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, απάντησε στην κριτική Ανδρουλάκη, υπερασπιζόμενος τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για δάνεια, εξωδικαστικό μηχανισμό και Υπερταμείο.
Μάκης Βορίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, με αντιπρόεδρο την Ευαγγελία Λιακούλη και γραμματέα τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Οι εργασίες της επιτροπής θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Θέλουμε σοβαρή συνταγματική αναθεώρηση, όχι τακτικισμούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε στη Βουλή ότι η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί σοβαρότητα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τακτικισμούς. Υπογράμμισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ως επίκαιρες και κατηγόρησε τη ΝΔ για αναξιοπιστία.