ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με κοστούμι έξω από δημόσιο κτήριο, σε επίσημη εμφάνιση.

Γεραπετρίτης: Η επόμενη μέρα στη Μ. Ανατολή στο επίκεντρο των συζητήσεων

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή πραγματοποιείται εν μέσω μίας εύθραυστης εκεχειρίας σε Γάζα και Λίβανο, σημαντικών εξελίξεων στη Συρία και γενικότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ναό της Αναστάσεως και συναντήθηκε με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', ο οποίος παρασημοφόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης εξήρε το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στο ρόλο και την αποστολή του.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή πραγματοποιείται εν μέσω μίας εύθραυστης εκεχειρίας σε Γάζα και Λίβανο, σημαντικών εξελίξεων στη Συρία και γενικότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης είναι από τους πρώτους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών που επισκέπτεται την περιοχή μετά την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

Η Ελλάδα είναι ενεργώς παρούσα στη Μέση Ανατολή και αξιόπιστος συνομιλητής όλων των εμπλεκόμενων μερών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι «έχουμε στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα διατηρούμε παραδοσιακούς δεσμούς με τον Αραβικό Κόσμο».

Τονίζουν επίσης, ότι η χώρα μας επιθυμεί να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες με σκοπό την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και την εδραίωση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή.

Οι συνομιλίες του κ. Γεραπετρίτη με τους ομολόγους του αφορούν την διαμόρφωση της επόμενης μέρα στην Μέση Ανατολή, ενώ θα συζητηθούν και θέματα που άπτονται, μεταξύ άλλων, της θητείας της Ελλάδας ως εκλεγμένου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα συμπαραγωγός της διεθνούς πολιτικής ασφαλείας

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις ευρωατλαντικές σχέσεις μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ανάγκη να υπάρξει μια πολύ ισχυρή ευρωπαϊκή πολιτική προς την κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Εξήντα έτη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας με Κουβέιτ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει ειδική μνεία στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας με το Κουβέιτ.
Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Συζήτηση για Μέση Ανατολή και Συμβούλιο ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή-Κόλπο, ενώ υπογράμμισαν τη συνεργασία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.