Φωτό ΑΠΕ

Δεν αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων η κυβέρνηση

«Όλα κρίνονται από τη συμπεριφορά των πολιτών και εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει σε καθημερινή βάση τις κινήσεις της, ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, η οποία εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι μπορούν να ληφθούν και νέα μέτρα εάν δεν υπάρξει καθολική συμμόρφωση στα ήδη υπάρχοντα.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μετακίνηση των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τις οδηγίες που δόθηκαν χθες από τους αρμόδιους υφυπουργούς, τονίζοντας ότι «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα». «Όλα κρίνονται από τη συμπεριφορά των πολιτών και εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε.

Αναφερόμενη στα ειδικά μέτρα για τις μετακινήσεις από τα ΚΥΤ, είπε ότι στις περιμέτρους των ΚΥΤ αναπτύσσονται υγειονομικές μονάδες. Επίσης υπογράμμισε ότι «κρίθηκε αναγκαία και η απασχόληση εθελοντών στο ΕΣΥ. Καλούνται όσοι θέλουν από τις σχετικές ειδικότητες αλλά και άλλοι σε διοικητικές θέσεις».

Τόνισε ακόμη ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ και συνέχισε λέγοντας ότι «πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτό τον πόλεμο είμαστε εμείς. Ο ιός δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε φάσεις και με αυστηρούς κανόνες προστασίας η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την επιστροφή στην κανονικότητα, και διέψευσε κάθε σενάριο εκλογών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Πιθανό το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Την ανάγκη να αντέξει το σύστημα υγείας υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.