ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Κωνσταντίνος Τσιάρας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Επιστολή Τσιάρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πιστώσεις προς τους αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά από τον πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Νικόλαο Σαλάτα, τη λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων για την προστασία των διαχειριζόμενων πιστώσεων από τον Οργανισμό.

Να ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την πρόληψη σε βάρος των πιστώσεων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων υπογραμμίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Οργανισμού, Νικόλαο Σαλάτα.

Ο κ. Τσιάρας ζητά την καλύτερη διαχείριση των πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ), του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας (ΕΤΑ).

Επιπλέον, ο αρμόδιος υπουργός υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες για να ανακτηθούν τυχόν χρηματικά ποσά τα οποία έχουν καταβληθεί παρανόμως ή αχρεωστήτως.

Τέλος, ενόψει της ενεργοποίησης της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2025 ο κ. Τσιάρας στην επιστολή του σημειώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεριμνήσει για τη βελτίωση των διαδικασιών επιλεξιμότητας, την ενίσχυση των διασταυρωτικών ελέγχων, την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στο πεδίο και τέλος την μεγιστοποίηση των προσπαθειών εντοπισμού, διερεύνησης και αντιμετώπισης περιστατικών απάτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αύριο ξεκινά η ψηφιακή εφαρμογή ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

Από 23 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενεργοποιεί ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για αγροτεμάχια έως 20 στρέμματα χωρίς ΚΑΕΚ ή ΑΤΑΚ σε συγκεκριμένους νομούς. Δηλώσεις ως 13/1/2026. Το Μέτρο 23 βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης πληρωμών.
Νίκος Παππάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε περικοπές και λιτότητα

Ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αποφεύγοντας τη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, περιορίζει τον δημοσιονομικό χώρο και οδηγεί σε εκτεταμένες περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Γεωργία και Πολιτισμό, ενώ αξιοποιεί ανεπαρκώς τους ευρωπαϊκούς πόρους.