Φώτο: ΑΠΕ

Παρουσιάζονται τα μέτρα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών

Ο Μάκης Βορίδης θα αναπτύξει στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις πρωτοβουλίες του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη των κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η προσέγγιση και η στήριξη αυτή, όπως θα αναφερθεί, θα συνεκτιμάται αναλόγως με την εξέλιξη της κρίσης, μέσω μεθοδικότητας και επιμονής προκειμένου τα μέτρα στήριξης να κατευθύνονται στους παραγωγικούς τομείς που τα χρειάζονται περισσότερο.

Τέλος, θα ζητηθεί η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πρέπει να κινηθεί υιοθετώντας ευέλικτες πολιτικές τόσο στα ζητήματα των κρατικών ενισχύσεων όσο και στα ζητήματα της αξιοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα

Πρέπει να αναδείξουμε τα ποιοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων και να πετύχουμε τη διαφοροποίηση, μέσω της έρευνας, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκρέκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Έχει υλοποιηθεί το 70% των δεσμεύσεων προς τους αγρότες

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα ο κ. Βορίδης τόνισε ότι έχει ήδη κατατεθεί ο σχετικός φάκελος και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τις εμπλεκόμενες πλευρές.