ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Χρ. Σταϊκούρας: Σε ιδεολογικοπολιτική σύγχυση ο κ. Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απάντησε στην επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα από τον προκάτοχό του, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει με υπευθυνότητα το έργο του.

Δεν άφησε αναπάντητη την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα, είχε καλέσει τον υπουργό Οικονομικών να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή μνημονίων.

«Ο κ. Σταϊκούρας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Ειδικά από την στιγμή που ήταν βουλευτής της ΝΔ η οποία έβαλε τις βάσεις για το πρώτο μνημόνιο, αλλά και υπουργός που εφήρμοσε το δεύτερο και παγίδεψε την χώρα για το τρίτο (όπως άλλωστε προκύπτει αν κάποιος μελετήσει προσεκτικά τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε).

Την περίοδο 2008-2014 η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της. Αν ο κ. Σταϊκούρας δεν εμπλακεί με την - πλούσια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα - συζήτηση για την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων, κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο Υπουργός που έχει συμβάλει σε αθροιστική μείωση του ΑΕΠ με ποσοστά αυτοδυναμίας 40%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας έσπευσε να απαντήσει, τονίζοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος, ευρισκόμενος σε σύγχυση, «αυτοαποκλείεται από την, εθνικά αναγκαία διαδικασία, της σοβαρής ανταλλαγής απόψεων», ενώ τον κατηγόρησε ότι περιλαμβάνει στις δηλώσεις του ψευδή στοιχεία.

Ο υπ. Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι θα συνεχίσει τη δουλειά της με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σταϊκούρα:

«Οι συνέπειες της πανδημίας στις οικονομίες είναι πανθομολογούμενες και βαριές  Βαριές θα είναι και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δέσμες παρεμβάσεων, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Συζητούμε συνεχώς με φορείς και παράγοντες της οικονομίας, ώστε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις, εντός των υφιστάμενων, στενών, περιθωρίων.

Λυπούμαι που ο κ. Τσακαλώτος, ευρισκόμενος σε ιδεολογικοπολιτική σύγχυση, αυτοαποκλείεται από την, εθνικά αναγκαία διαδικασία, της σοβαρής ανταλλαγής απόψεων. Διαδικασία που πρέπει να γίνεται χωρίς τάσεις επιβολής, εξάρσεις προσβολών και ατεκμηρίωτου επιστημονικού και πολιτικού ελιτισμού.

Με εκπλήσσει που η σύγχυση τον έχει οδηγήσει να περιλαμβάνει σε δηλώσεις του ψευδή στοιχεία (π.χ. μου επιρρίπτει ψευδώς ευθύνες για τη σειρά των μνημονίων, ειδικά δε του τρίτου, στο οποίο, όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, οδηγήθηκε η χώρα εξαιτίας των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και φέρει τη δική του υπογραφή).

Δυστυχώς για τον κ. Τσακαλώτο, η μέχρι σήμερα ιστορία έχει γραφεί. Δεν έχει ανάγκη από συγγραφείς σκοπιμοτήτων. Εμείς δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “τρικυμία” του. Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης, χωρίς έπαρση, να  αγωνιζόμαστε, για να βγει η χώρα όρθια από αυτή την κρίση».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Ιδιαιτέρως θετική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, την χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική, σε μια εποχή μάλιστα δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.