Φώτο: ΑΠΕ

Σε φάσεις και με αυστηρούς κανόνες προστασίας η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την επιστροφή στην κανονικότητα, και διέψευσε κάθε σενάριο εκλογών.

Το σχέδιο της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί σε φάσεις  η επιστροφή στην κανονικότητα με την παρουσία αυστηρών κανόνων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που υπογράμμισε πως η «νέα φάση των μέτρων είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη». Παράλληλα διέψευσε οποιοδήποτε σενάριο εκλογών και τόνισε πως έχει ενισχυθεί σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαυθούν. «Ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας. Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό και θα είναι βαριά, στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα» . Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα πρόστιμα αφορούν όσους δεν φοράνε υποχρεωτικά μάσκες όπου ορίζεται και δεν τηρούν τις αποστάσεις των τραπεζιών στα καταστήματα.

Για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «όταν λέμε ότι έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις κι από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».  Πρόσθεσε επίσης πως έχει υπάρξει επίσης αύξηση των εφημεριών κατά 15%.

Παράλληλα επισήμανε πως 107.000 συμπολίτες έχουν ήδη λάβει την έκτακτη ενίσχυση πριν το Πάσχα και υπογράμμισε οτι «από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, άλλα είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού θα στηρίξουμε την απασχόληση και το μη μισθολογικό κόστος. Είχαμε πόρους για Μάρτιο – Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Πιθανό το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Την ανάγκη να αντέξει το σύστημα υγείας υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.