ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ομπρέλα στη βροχή
Φώτο: Shutterstock

Σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω κακοκαιρίας Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Ιόνια

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε ξανά λόγω έντονων βροχών και καταιγίδων από 6 έως 8 Ιανουαρίου στη δυτική και βορειοανατολική Ελλάδα. Αναμένονται ισχυρά φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις και ανέμους 8-9 μποφόρ

Σε νέα συνεδρίαση προχώρησε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από την Τρίτη 6 Ιανουαρίου έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να έχουν μεγάλη διάρκεια και ένταση. Σε αρκετές περιοχές, οι βροχοπτώσεις θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που ενδέχεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο περιλαμβάνουν την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και την Αιτωλοακαρνανία.

Σε κατάσταση ετοιμότητας "RED CODE" παραμένουν οι περιφέρειες και οι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και με όλους τους αρμόδιους φορείς. Στόχος είναι η πλήρης ενημέρωση για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα και η άμεση επιχειρησιακή κινητοποίηση εφόσον χρειαστεί.

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα επανασυνεδριάσει εφόσον το απαιτήσουν οι εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός Κλιματικής Κρίσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Ο καθαρισμός οικοπέδων προλαμβάνει κινδύνους

Ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η επιτυχία της φετινής αντιπυρικής περιόδου θα βασιστεί στην πρόληψη, τον καθαρισμό οικοπέδων και τη συνεργασία όλων, υπογραμμίζοντας τη διαρκή ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας λόγω της κλιματικής κρίσης.
Πρόβατα σε λιβάδι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος λόγω αφθώδους πυρετού

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Λέσβος μετά από αίτημα της Περιφέρειας, λόγω κινδύνου εξάπλωσης αφθώδους πυρετού, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα για την πρόληψη της νόσου.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 2.000 Έλληνες αναχώρησαν με ασφάλεια από εμπόλεμη ζώνη

Πάνω από 2.000 Έλληνες επαναπατρίστηκαν με ασφάλεια από τη Μέση Ανατολή, χάρη στις ενέργειες του ΥΠΕΞ σε δύσκολες συνθήκες. Ταξίδεψαν με κάθε μέσο, από πολλές χώρες, όπως Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Εμιράτα.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη Ερτσιγιές, συζητώντας για την ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο και της σχετικής ευρωπαϊκής πολιτικής.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.800 πυροσβέστες στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος φέτος

Σε 18.800 ανέρχεται φέτος η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, αυξημένη κατά 800 άτομα. Η Αττική θα ενισχυθεί με 150 πυροσβέστες και δρομολογείται πρόσληψη 600 ακόμα, ενώ προσλαμβάνονται 115 επιστήμονες και τεχνικοί.
Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν 350 προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία σε όλη την Ελλάδα

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας πανελλαδικά και ανακοίνωσε 350 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών για τη δημιουργία γραφείων σε Δήμους και Περιφέρειες.