ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μιλένα Αποστολάκη έξοδος κτιρίου
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Αποστολάκη: Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους ασφαλισμένους υγείας

Η Μιλένα Αποστολάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Τ. Θεοδωρικάκο, προειδοποιώντας για νέο κύμα αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας το 2026.

Τον κίνδυνο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας επισημαίνει η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής Βορείου Τομέα του ΠΑΣΟΚ, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η κ. Αποστολάκη καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσει η εφαρμογή καταχρηστικών όρων και η αυθαίρετη αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων υγείας, ειδικά όσο εκκρεμεί η κατάρτιση του νέου σχετικού δείκτη.

Όπως υπογραμμίζει, οι εξοντωτικές αυξήσεις των τελευταίων ετών οφείλονται σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, όπως η υιοθέτηση του δείκτη υγείας του ΙΟΒΕ, που επέτρεψε ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις και οδήγησε χιλιάδες ασφαλισμένους να εγκαταλείψουν ισόβια συμβόλαια.

Παρά την κατάργηση του δείκτη ΙΟΒΕ, έπειτα από σχετική τροπολογία του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2025, η κυβέρνηση άφησε τους ασφαλισμένους χωρίς σαφές και δεσμευτικό πλαίσιο προστασίας, καθώς ο νέος Ετήσιος Δείκτης Αναπροσαρμογής δεν αναμένεται να εφαρμοστεί πριν το τέλος του 2026.

Η βουλευτής παραπέμπει και σε πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνονται καταχρηστικοί οι όροι αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, επισημαίνοντας ότι τα ασφαλιστήρια πρέπει να περιλαμβάνουν σαφή και κατανοητά κριτήρια για τις αυξήσεις.

Η Μιλένα Αποστολάκη τονίζει πως «η απουσία εποπτείας και μεταβατικής ρύθμισης δημιουργεί συνθήκες πλήρους ασυδοσίας στην ασφαλιστική αγορά και αφήνει τους πολίτες εκτεθειμένους σε αυθαίρετες αυξήσεις χωρίς καμία πραγματική προστασία».

Ζητά από τον Υπουργό Ανάπτυξης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες κατά της εφαρμογής καταχρηστικών όρων και αυθαίρετων αυξήσεων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εκμετάλλευση των ασφαλισμένων εντός του 2026, και να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του νέου δείκτη και στις ετησίως ανανεούμενες ασφάλειες υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συζήτηση μελών τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η ΝΔ στοχεύει στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως την τελευταία πενταετία επί κυβέρνησης ΝΔ, επιδεινώνεται διαρκώς η κατάσταση και η εικόνα της δημόσιας υγείας στα νησιά, υπογραμμίζοντας τα τεράστια κενά στις δομές υγείας.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Λαζαρίδη δείχνει την αδυναμία του πρωθυπουργού

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει ότι η παραίτηση Λαζαρίδη αναδεικνύει την αδυναμία του Πρωθυπουργού και καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι προστάτευε προσωπικά ρουσφέτια, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τη νομιμότητα.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι πότε ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το ρουσφέτι του;

Το ΠΑΣΟΚ επέκρινε την απόφαση του πρωθυπουργού να διατηρήσει τον κ. Λαζαρίδη στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ανεξήγητη επιλογή» και τονίζοντας πως ακόμα και στελέχη της ΝΔ διαφωνούν, ενώ γίνεται λόγος για πολιτικό βάρος.
Μιχάλης Κατρίνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση στοχοποιεί θεσμούς, δικαστές και αντιπάλους

Ο βουλευτής του Νομού Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για στοχοποίηση θεσμών, δικαστικών λειτουργών και πολιτικών αντιπάλων, μιλώντας για κρίση αξιοπιστίας και τοξικότητα.