Φώτο: ΑΠΕ

«Τρέχει» το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για το Μάτι διαβεβαιώνει ο Κ. Χατζηδάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως με ειδική διάταξη στον περιβαλλοντικό νόμο αντιμετωπίστηκαν διάφορα ζητήματα δασικής φύσης.

Θα υπάρξουν οι βάσεις για την δημιουργία ενός νέου και βιώσιμου οικισμού στο Μάτι διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης που σε επίσκεψη του στην περιοχή συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας, Θύμιο Μπακογιάννη τόνισε οτι πρέπει «να κλείσουν οι πληγές και να δημιουργηθεί μια πραγματικά καινούρια εικόνα στο Μάτι. Χωρίς τις παθογένειες και τους κινδύνους του παρελθόντος».

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, «προχωρεί με ταχύτητα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», το οποίο μάλιστα πρόκειται να «τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Ιούνιο» υπογραμμίζοντας πως «εκτός βέβαια από την ταχύτητα μας ενδιαφέρει και η ποιότητα».

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΝ, «στον περιβαλλοντικό νόμο αντιμετωπίσαμε επίσης, με ειδική διάταξη, διάφορα ζητήματα δασικής φύσης για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι», ενώ επεσήμανε ότι «δεν θα ξεχάσουμε, τα πιο δύσκολα είναι η αλήθεια, ζητήματα του Προβάλινθου και της Αμπελούπολης». Ειδικότερα, όπως τόνισε, «έχει υιοθετηθεί ακόμα ειδική ρύθμιση για τον αμίαντο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή ξερών κλαδιών στους ειδικούς χώρους που έχουν οριστεί»

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης, «είναι δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ότι θα τεθούν οι βάσεις για ένα νέο, βιώσιμο οικισμό στο Μάτι. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ξεμπλοκάρουν οι οικοδομικές άδειες από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η πλειονότητα των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής έχει ξεκινήσει να συνεδριάζει και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους και τα υπόλοιπα, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί οι πρώτες 111 αποφάσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι 21 μέτρα το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει πως η Ακρόπολη αποτελεί αδιαπραγμάτευτη εθνική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Μέχρι 27 μέτρα το ύψος των κτιρίών σε ζώνη κατά μήκος της Λ. Συγγρού.