ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία ΠΑΣΟΚ

Γ. Μανιάτης: Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τον Κάθετο Διάδρομο

Ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνει ότι ο Κάθετος Διάδρομος ήταν έργο ΠΑΣΟΚ από το 2013-2014 και κατηγορεί διαχρονική κυβερνητική αδράνεια. Συμπληρώνει πως είναι θετικό να προχωρεί τώρα, έστω και καθυστερημένα, για το καλό της χώρας.

Ο Κάθετος Διάδρομος αποτελεί έργο που ξεκίνησε από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2013-2014, όπως επισημαίνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιάννης Μανιάτης.

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τη στρατηγική σημασία του Κάθετου Διαδρόμου. Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι «έπρεπε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια ελληνικής κυβερνητικής αδράνειας και αδιαφορίας» ώστε η σημερινή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη σημασία του έργου και να προχωρήσει στην αξιοποίησή του.

Ο ευρωβουλευτής τονίζει πως «κάλλιο αργά παρά ποτέ, όταν πρόκειται για το καλό της πατρίδας», ενώ υπενθυμίζει ότι τον Δεκέμβριο του 2014 είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας για τον Κάθετο Διάδρομο με τους υπουργούς Ενέργειας Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Επιπλέον, αναφέρει πως το 2013 εντάχθηκαν στα ενεργειακά έργα ευρωπαϊκής Προτεραιότητας PCIs τα δύο πρώτα σημαντικά έργα υλοποίησης του Κάθετου Διαδρόμου: ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB και η μονάδα τροφοδοσίας υγροποιημένου αερίου FSRU της Αλεξανδρούπολης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Δίκαιη μεταχείριση για νησιά, ορεινές και ακριτικές περιοχές

Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει δύο τροπολογίες για τον προϋπολογισμό ΕΕ 2028-2034, που αυξάνουν τη χρηματοδότηση έως 75% σε νησιά και ορεινές περιοχές, ώστε οι κάτοικοί τους να μην υστερούν σε επενδύσεις και δημόσιες υπηρεσίες.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Έτοιμα το καλοκαίρι Ε65, νέα έργα μετρό Θεσσαλονίκης, ΒΟΑΚ

Η Ελλάδα του 2030 θα διαθέτει κρίσιμες υποδομές που θα έχουν ολοκληρωθεί και θα βρίσκονται σε πλήρη ή ώριμη λειτουργία, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», με θέμα «Οικονομία και Ανάπτυξη - Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, πρωτογενής παραγωγή - Η νέα ατζέντα».
Αεροφωτογραφία Αγίου Νικολάου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μαύρος (MRB): Η Κρήτη χρειάζεται ανάπτυξη, όχι διάσωση

Οι Κρητικοί είναι πιο ανοιχτοί στις επενδύσεις, αλλά ζητούν τα οφέλη να μένουν στο νησί. Είναι αυστηροί με τους επενδυτές και απαιτούν έμπρακτες αποδείξεις για το όφελος της τοπικής κοινωνίας, όχι απλές υποσχέσεις.
Άνδρας σε ομιλία βήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: ΒΟΑΚ και Καστέλλι αλλάζουν τον χάρτη των υποδομών στην Κρήτη

Ο Χρίστος Δήμας, υπουργός Υποδομών, τόνισε πως τα έργα ΒΟΑΚ και το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου αφορούν κυρίως τους Κρητικούς. Ο ΒΟΑΚ εξελίσσεται σε τρία τμήματα και θα γίνει σύγχρονος αυτοκινητόδρομος 225 χλμ από Κίσσαμο έως Άγιο Νικόλαο.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Οι υποδομές διαμορφώνουν νέο δημόσιο χώρο και ανάπτυξη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, στο 19ο Red Meeting Point, τόνισε πως τα δημόσια έργα διαμορφώνουν τον δημόσιο χώρο και ενισχύουν την οικονομία, αναβαθμίζοντας περιοχές και ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη μέσω νέων επενδύσεων.