ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει σε συνέντευξη Τύπου ως Υπουργός Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Γεωργιάδης απειλεί χυδαία και εκδικητικά γιατρούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του περιστατικό στο Γ.Ν. Νίκαιας, όπου γιατρός εμφανίζεται δεμένος με χειροπέδες και οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κατηγορούνται για αυταρχική συμπεριφορά, ζητώντας ανάληψη ευθυνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούν τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και καταγράφηκαν σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα antapocrisis.gr. Όπως σημειώνει, «η μαρτυρία του γιατρού του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, Δ. Ζιαζιά, καθώς και τα σχετικά βίντεο που τη συνοδεύουν, προκαλούν κυριολεκτικά φρίκη, παραπέμποντας σε πολύ σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο βίντεο, ο γιατρός εμφανίζεται δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα και περικυκλωμένος από άνδρες της Αστυνομίας, μέσα σε αίθουσα του νοσοκομείου». Παράλληλα, «ο Αδ. Γεωργιάδης, έχοντας δίπλα του τον βουλευτή της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλο, τον καθυβρίζει και τον απειλεί με απόλυση, όπως ο ίδιος ο γιατρός καταμαρτυρεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι εικόνες αυτές δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία μας» και επισημαίνει πως «η δουλειά του υπουργού Υγείας δεν είναι να δίνει διαταγές για συλλήψεις, ούτε να απειλεί γιατρούς». Επίσης, θέτει ερωτήματα για τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, διερωτώμενος «τι περιμένει για να κινήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες».

Αναφορά γίνεται και στην εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κ. Δημογλίδου, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «υπερέβη καταφανώς τις αρμοδιότητες της κατά την ενημέρωση για τα συμβάντα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας». «Οι πολιτικές κρίσεις και αποφάνσεις δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα των υπηρεσιακών στελεχών κι αυτό οφείλει να το γνωρίζει», προστίθεται.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το ερώτημα εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενεργήσει, «ή μήπως έχει πάρει εντολή και γι' αυτό για κουκούλωμα, όπως και για τον αντιπρόεδρο του κόμματός του, Αδ. Γεωργιάδη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για αστυνομική βία στην επίσκεψη Γεωργιάδη στη Νίκαια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει τον Αδ. Γεωργιάδη για επεισόδια αστυνομικής βίας εναντίον γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Νίκαιας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διαλύει το ΕΣΥ και αγνοεί τις διεκδικήσεις των υγειονομικών.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Προτεραιότητα στη δουλειά μας, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω

Ο Θανάσης Κοντογέωργης χαρακτήρισε απογοητευτικές τις σκηνές βίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας, τόνισε τις προσπάθειες ανακαίνισης των νοσοκομείων και ζήτησε να καταδικάζονται τέτοια φαινόμενα από όλους ξεκάθαρα.
Θάνος Πετραλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετραλιάς: Σεβόμαστε την απόφαση Αρείου Πάγου για τα δάνεια Κατσέλη

Ο Θ. Πετραλιάς δήλωσε στη Βουλή πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα ρυθμισμένα δάνεια, σημειώνοντας ότι θα πράξει αναλόγως αφού δημοσιευθεί πλήρως η απόφαση και αποσαφηνιστούν τα όρια και οι επιπτώσεις της.
Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Προτεραιότητα οι πόροι στο ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο για ασφάλεια

Ο Κ. Κυρανάκης τόνισε ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί μόνο έργα του Διευρωπαϊκού Δικτύου, άρα δεν προβλέπεται ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για σιδηρόδρομο στην Κρήτη. Οι εθνικοί πόροι θα στηρίξουν κατά προτεραιότητα το ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση εκδικείται τους μικρομεσαίους με λουκέτα

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνοντας μείωση τζίρου σε πάνω από 80% και κίνδυνο μαζικών λουκέτων έως 50%. Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη για τη Νίκαια

Σκληρή κριτική άσκησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Αδ. Γεωργιάδη για αστυνομική παρουσία στη Νίκαια, ζητώντας απαντήσεις για χρήση βίας. Ο υπουργός απάντησε πως αυξήθηκε το προσωπικό και ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου.