Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ντράγκι, κύριο θέμα οι τράπεζες

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την οποία συζήτησαν για το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την οποία συζήτησαν για το ζήτημα των τραπεζών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις μεταρρυθμίσεις και την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος κ.α.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην ενέργεια, τις επενδύσεις αλλά και το νέο προγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τραπεζικός τομέας και το σχέδιο Ηρακλής το οποίο αποτελεί κομβικό στοιχεία στην προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθιστώντας την αποτελεσματική του λειτουργία κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IATA, Aerometafores
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμών η ΙΑΤΑ

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών τονίζει ότι ένα «αναγνωρισμένο πιστοποιητικό θα βοηθούσε τις χώρες να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα».