ΓΔ: 2204.78 -0.01% Τζίρος: 18.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:04:01
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας φωτογραφίζεται σε βιβλιοθήκη του Προεδρικού Μεγάρου κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης.

Τασούλας προς ομογένεια: Ενωμένος ο Ελληνισμός μεγαλουργεί πάντα

Μήνυμα προς τους απόδημους Έλληνες για την 25η Μαρτίου έστειλε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας τη δύναμη της ενότητας και τη διαχρονική συμβολή της ομογένειας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας απηύθυνε μήνυμα προς τους απόδημους Έλληνες με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι «ο Ελληνισμός επιβιώνει και μεγαλουργεί όποτε στέκεται ενωμένος και αποφασιστικός απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της κάθε εποχής».

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η ομογένεια αποτελεί μία ζωντανή δύναμη που εργάζεται, προοδεύει και αντηχεί τη φωνή της Ελλάδας πολύ πέρα από τα σύνορά της», επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα σας τιμά και είναι υπερήφανη που αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας πορείας».

Μήνυμα ενότητας και στήριξης προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Αναφερόμενος στους Έλληνες που διαβιούν σε περιοχές δοκιμαζόμενες από τον πόλεμο, όπως η Ουκρανία και η Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία παρακολουθεί με διαρκή εγρήγορση τις εξελίξεις και στέκεται αρωγός στο πλευρό σας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός φάρος δημοκρατίας, ειρήνης και σταθερότητας», υπογραμμίζοντας πως «με ρεαλισμό, πίστη στις δυνάμεις μας και προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα, υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

 Ειδική αναφορά έκανε στην αποστολή ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Κύπρο, την οποία χαρακτήρισε «συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού».

Η συμβολή της Διασποράς στην Επανάσταση του 1821

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς στην Επανάσταση του 1821, επισημαίνοντας ότι αποτέλεσαν «καθοριστικό παράγοντα για την αναγέννηση του Έθνους». 

Υπενθύμισε ότι πόλεις όπως το Παρίσι, η Μασσαλία, το Λονδίνο, η Βιέννη, η Οδησσός και η Τεργέστη υπήρξαν «ζωντανοί πυρήνες υποστήριξης του Αγώνα».

Όπως σημείωσε, «η ελληνική διασπορά, σε αγαστή συνεργασία με το κίνημα του Φιλελληνισμού, διατήρησε ζωντανή την ελληνική παιδεία και καλλιέργησε τα ιδεώδη της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας», συμβάλλοντας καθοριστικά στη συγκρότηση της Φιλικής Εταιρείας και στη χρηματοδότηση του Αγώνα.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να εορτάσουν «τη μεγάλη αυτή ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με χαρά και υπερηφάνεια».

Τόνισε ότι «η Ελλάδα σας τιμά και είναι υπερήφανη που αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας πορείας» και ευχήθηκε «χρόνια πολλά με υγεία και πρόοδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας έστειλε μήνυμα ενότητας και ευθύνης στους πολίτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, κάλεσε σε ενότητα και ευθύνη όλους, τιμώντας την Επανάσταση του 1821 και τη θεμελίωση του νεοελληνικού κράτους πριν από 205 χρόνια.
Κωνσταντίνος Τασούλας συνάντηση γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα - Ράιτ στη Σύνοδο Τριών Θαλασσών στο Ντουμπρόβνικ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Κρις Ράιτ, συζητώντας για τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος, τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ και την ενεργειακή ασφάλεια στη Ν.Α. Ευρώπη.
Επίσημη δεξίωση προεδρικό μέγαρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν από Προεδρικό Μέγαρο: Θα είμαστε εδώ για εσάς εάν χρειαστεί

Σε θερμό κλίμα συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κ. Τασούλας και ο Ε. Μακρόν, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων και τη σημασία της ευρωπαϊκής αυτονομίας μέσω στενής διμερούς συνεργασίας.
Κωνσταντίνος Τασούλας συνάντηση γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ Τασούλα με την επίτροπο Μεσογείου και δημογραφίας Šuica

Ο Κ. Τασούλας συνάντησε την επίτροπο Dubravka Šuica, η οποία ενημέρωσε για το Σύμφωνο Μεσογείου και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμβολή της. Συζήτησαν επίσης το δημογραφικό και τη γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τασούλας: Ελλάδα και Εσθονία στηρίζουν διεθνή νομιμότητα και ενότητα

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Εσθονού Προέδρου Αλαρ Κάρις στο Προεδρικό Μέγαρο, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς και τη συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας στη βάση κοινών ευρωπαϊκών αξιών και στόχων.
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη με τον Πρόεδρο Εσθονίας Άλαρ Κάρις στη Βουλή

Συνάντηση είχαν σήμερα οι πρόεδροι της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης, και της Εσθονίας, Α. Κάρις, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συζητώντας διεθνή ζητήματα, όπως Ουκρανία και Μέση Ανατολή.