ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Δένδιας στο ΕΘΚΕΠΙΧ
Ο Νίκος Δένδιας ενημερώνεται στο ΕΘΚΕΠΙΧ για επιχείρηση απεγκλωβισμού από τον Στρατηγό Δημήτριο Χούτη.

Εγκρίνεται η ίδρυση γραφείου διασύνδεσης για στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΥΠΕΘΑ ιδρύει γραφείο διασύνδεσης για πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ, με στόχο τη στήριξή τους και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετά από έγκριση του Νίκου Δένδια.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά στην ίδρυση εξειδικευμένου γραφείου διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης για τα αφυπηρετούντα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο θα λειτουργεί εντός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), με έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ουσιαστική υποστήριξη των στελεχών που ολοκληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς και η διασύνδεσή τους με την εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας.

Η δημιουργία του νέου γραφείου ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και ενισχύει τη στρατηγική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις δεξιότητες των στελεχών.

Έξι βασικοί πυλώνες λειτουργίας

Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι οι αρμοδιότητες του γραφείου επικεντρώνονται σε έξι βασικούς άξονες:

- Παροχή πιστοποιήσεων, μέσω αντιστοίχισης των στρατιωτικών ειδικοτήτων με αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιγράμματα.

- Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας όπου εγχώριες και διεθνείς εταιρείες θα μπορούν να αναρτούν θέσεις εργασίας για τα στελέχη.

- Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με σεμινάρια, τεχνικές συνέντευξης και καθοδήγηση για την επαγγελματική μετάβαση.

- Ανάπτυξη ψηφιακού μητρώου βιογραφικών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με θεσμικούς φορείς, όπως ο ΣΕΒ και η Αμυντική Βιομηχανία.

- Διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, όπως career days, αποκλειστικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ίδρυση του νέου γραφείου, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των στελεχών που αφυπηρετούν, καθώς και των υψηλών ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη σύνδεση του στρατιωτικού προσωπικού με την παραγωγική οικονομία της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Νίκου Δένδια με την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Catherine Colonna, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας.
Νίκος Δένδιας και Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Θεοδωρικάκου για την υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ»

Στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Θεοδωρικάκου βρέθηκε η πρόοδος του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ», ενός πληροφοριακού συστήματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που χρηματοδοτείται με 48,95 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ολοκληρωμένα μέτρα για τη στρατιωτική οικογένεια με την Ατζέντα 2030

Ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, τονίζει τη σημασία της οικογένειας για τον Ελληνισμό και ανακοινώνει νέα δέσμη μέτρων υπέρ της Στρατιωτικής Οικογένειας, με σημαντικές αυξήσεις αποδοχών, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ενίσχυση ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας με καινοτομία

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας με έμφαση στην καινοτομία, στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί ενέκριναν μέτρα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με πρέσβη Ολλανδίας για εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τη νέα πρέσβη της Ολλανδίας, Barbara van Hellemond, για να συζητήσουν την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ολλανδίας στο πλαίσιο ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του.