ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιάννης Μπουτάρης πορτρέτο
Ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια δημόσιας παρουσίας σε εσωτερικό χώρο.

Οικογένεια Μπουτάρη θετικά στη μετονομασία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Η οικογένεια Μπουτάρη στηρίζει την ονοματοδοσία πάρκου στο όνομα του Γιάννη Μπουτάρη και ευχαριστεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την τιμητική πρωτοβουλία. Το θέμα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Απριλίου.

Η οικογένεια του Γιάννη Μπουτάρη δήλωσε τη συναίνεσή της στην πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης για την ονοματοδοσία πλατείας στη μνήμη του πρώην δημάρχου. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν τα τρία παιδιά του επιχειρηματία, οινοποιού και πρώην δημάρχου, Στέλλιος, Φανή και Μιχάλης Μπουτάρης, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον δήμο για την πρωτοβουλία και διαβεβαιώνεται η διάθεση συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου.

Η πρόταση του δήμου προβλέπει να δοθεί το όνομα «Πάρκο Γιάννης Μπουτάρης» στον χώρο πρασίνου που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, περικλειόμενο από τις οδούς Β. Γεωργίου Α', 3ης Σεπτεμβρίου και 30ης Οκτωβρίου 1944.

Το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 30 Απριλίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του Σώματος, Σπύρου Βούγια, η πρόταση της διοίκησης για την ονοματοδοσία έχει γίνει σε συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος δημάρχου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Νοεμβρίου 2024, διετέλεσε 60ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχοντας εκλεγεί δύο συνεχόμενες φορές, το 2010 και το 2014. Όπως σημειώνεται στην εισήγηση του κ. Βούγια, η θητεία του χαρακτηρίστηκε «απολύτως θετική», καθώς συνδέθηκε με περιβαλλοντική ανάπλαση της πόλης, αλλαγή νοοτροπίας, διεθνοποίηση και ανάπτυξη του τουρισμού.

Η εισήγηση αναφέρεται επίσης στους υπόλοιπους ρόλους του Μπουτάρη ως οινολόγου και επιχειρηματία, καθώς και στη σημαντική του οικολογική δράση. Ήταν ιδρυτής του οργανισμού «Αρκτούρος», που εργάζεται για την προστασία της αρκούδας, των άγριων ζώων και της φύσης των ελληνικών δασών. Επιπλέον, υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είχε ενεργό συμμετοχή στο τμήμα μπάσκετ του Άρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πέντε αλλοδαποί τραυματίες σε επεισόδια στις φυλακές Σερρών

Ένταση σημειώθηκε στη δομή κράτησης Σερρών με απόδραση 40 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν 27. Προκλήθηκαν φθορές και τραυματίστηκαν 5 αλλοδαποί. Οι έρευνες και συλλήψεις συνεχίζονται από την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη για βιασμό και παραβίαση δεδομένων

Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 51χρονης για βιασμό κατ' εξακολούθηση, απειλή, εξύβριση, κατάχρηση σε ασέλγεια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού για διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στην Εγνατία Οδό για παράνομη μεταφορά μεταναστών μετά από καταδίωξη. Συνελήφθησαν επίσης δύο ακόμη επιβάτες, 25 και 18 ετών, που αντιστάθηκαν. Οδηγούνται στη Δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για φθορά και διατάραξη δημοτικής υπηρεσίας

Ένας 35χρονος συνελήφθη το απόγευμα, καθώς το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2026 προξένησε ζημιές σε πόρτα Δημοτικής Υπηρεσίας και εξύβρισε τη φύλακα επειδή δεν του επετράπη η είσοδος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλεμμένη μηχανή σε καταδίωξη και συλλήψεις μετά από τροχαίο

Δύο νεαροί αλλοδαποί τραυματίστηκαν ελαφρά μαζί με 47χρονο οδηγό φορτηγού στην Ευκαρπία, όταν, προσπαθώντας να αποφύγουν έλεγχο, μπήκαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα σε μονόδρομο και συγκρούστηκαν. Συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.